Ett helt gäng med distriktsmästare

Igår avgjorde DM för Västra Götaland och Mosseberg var såklart på plats med en stor trupp, 15 lyftare var vi som skulle upp på podiet och lyfta tunga vikter. Först ut var damerna och i klass 63 kg och här fick vi både en silvermedalj och en bronsmedalj i form av:
Ulrika Nyhlén som verkligen har fattat det här med tyngdlyftning och utvecklas i en rasande fart. Idag blev det dock inga sittryck men vad gör det när man pangar dit 60kg, pers med tre kilo. I stöt blev det 81 kg, pers med ett kilo och ett samanlagt pers med fyra kilo. Den här damen får man se upp för i framtiden, var så säkra!
Therese Johansson tog hand om bronsmedaljen och satte ett fint pers i stöt med 65kg, hon lyckades också att vända 67 kg men stöten ville sig inte. Dessutom blev det nytt pers sammanlagt med 113kg. Therese siktar på att kvala in till SM nästa år i klass 58 och hon har alla möjligheter att lyckas.
I klass 69 blev det guld i form av Annika Berntsson som fick med sig resultaten 76kg i ryck och 95kg i stöt. Jag tror att 76kg i ryck innebar ett nytt svenskt veteranrekord i klass 69 kg. Dessutom så blev hon bästa dam på DM.
Erika Green som gick i samma klass som Annika hade inget flyt idag utan fick bara med sig två godkända lyft, 58kg i ryck och 78kg i stöt och hon kom på fjärde plats.
Johanna Robertsson gjorde sin andra tävling och idag hade hon mycket mer koll på nerverna. Hon pangade dit 50kg i ryck vilket var tävlingspers med åtta kilo, samt ett pers i stöt med ett kilo, ett sammanlagt pers med 12 kilo. Hon fick med sig ett DM-silver i klass 75.
Sist ut var Rebecka Holmqvist som gjorde en stabil tävling, 70kg i ryck och 92kg i stöt gav ett sammanlagt pers med två kilo. Dock ingen medalj till henne eftersom att hon var den enda i viktklassen. Men hon var glad ändå!
 
 
 
Sedan var det dags för killarna och det verkar som att det inte finns några lättare killar kvar i hela distriktet för den lättaste viktklassen på DM var 77kg. Alltså inga deltagare i klss 56/62/69. 
Anton Hilmersson visade att de kilon han lagt på sig från SM har varit muskler för han lyfte som en maskin, 110 kg i ryck var pers med två kilo och 135kg i stöt var pers med fem kilo. Dessutom så vände han 140kg relativt enkelt men den stöten ville sig inte. Ett säkert DM-guld blev det såklart till Anton.
I samma klass hade vi Alexander Edqvist som lyfte stabilt med 85kg i ryck och 110kg i stöt. Han försökte på pers i både ryck och stöt men idag ville det sig inte, det fixar han nästa gång. Ett silver blev det till Alexander.
 
Se så stor Anton har blivit! 
 
Klass 85 vanns även den av en mossebergare. Andreas Johansson såg till att hålla oss nervösa ända in till slutet då han fixade godkända lyft först i tredje försöket. 105-120 fixade han och en guldmedalj.
Sedan var det stenhård kamp och silver och brons. Tian-Fu Yun fixade andraplatsen på lägre kroppsvikt när han lyfte 100kg i ryck och 118kg i stöt. Det blev pers i stöt med åtta kilo och ett sammanlagt pers med sex kilo.
Andreas Eriksson fick tredjeplatsen i klassen. Han satte pers i ryck med 103kg men fick sedan stora problem med stötarna. Efter två misslyckade försök så gick han upp på flaket och bytte stil och kickstötte 115 kg, han kanske alltid skall köra kickstötar? Ett sammanlagt pers för Andreas med tre kilo.
I klass 85 hade vi också Wilmer Bredstenslien Johansson som fick exakt samma resultat som på JSM för några veckor sedan, 70kg i ryck och 95kg i stöt. Får han bara ordning lite mer på stötarna så sitter snart 100kg, den klarade stöten på 95 kg var superlätt!  
I klass 94 var Jimmie Johansson helt överlägsen, så han gav sig på att tävla mot Anton när det gällde vikterna. Han klarade liksom Anton 110kg i ryck vilket jag tror var pers. Sedan försökte han på 135 kg i stöt, vilket han har klarat på träning, men idag så ville det sig inte. 
 
 
 
I klass 105 hade vi två deltagare från Mosseberg. Farshad Ashnai gjorde sin tredje tävling och fortsätter att sätta pers. 80kg i ryck var pers med fem kilo och 94kg i stöt var pers med ett kilo. Han kom på fjärdeplats.
Sam Wernerson satte även han pers i ryck, 99kg fixade han snyggt. Förra tävlingen som Sam gjorde så fick han gardin i varenda vändning så det blev inget resultat i stöt men idag fixade han 114kg i första försöket. Sedan blev det bom på 120 kg och i det tredje försöket så fick han gardin igen, himla typiskt. Men ett silver fick Sam med sig hem.
 
I tyngsta klassen lyfte Knut Strand till sig ett brons. Han fick 105kg i ryck och 130kg i stöt. Han hade även två goda försök på 140kg, vändningarna är nemas problemas men idag så vill inte stången stanna kvar uppe på raka armar. Det löser han tills nästa tävling.
Mathias Bergmanfixade guldet i tyngsta klassen genom att klara 135kg i ryck och 162 kg i stöt. Sedan var han väldigt sugen på att sätta pers men idag gick det inte. Det blev miss på både 140/141 i ryck där det första försöket på 140 var sjukt nära. Sedan så vände han 170kg men han hade inte kraft kvar att lyckas skicka upp stången. Mathias blev bäste lyftare på DM genom att Anton så generöst berättade för honom vad det var för resultat som behövde göras för att passera just Anton i poäng. Mathias tackade och tog emot och satte dig 162kg och fick en liten buckla med sig hem. Alla applåderade när Mathias fick bucklan, utom en person som buade, Anton såklart ;) 
 
Kvällen avslutades med att Rebecka, Ulrika, Angelica och Anton åt mat på Pinchos. Sedan dök även Annika upp och vi hade så sjukt roligt. Det var tom. så att de som satt på bordet jämte oss frågade servitrisen varför vi hade så roligt när inte de själva hade det. Det gäller bara att bjuda på sig själv :) 
 

Kommentera här: