Wilmer och Farshads tävling

Vi hade förutom Alexander, även Wilmer och Farshad som representerade Mosseberg på JSM. Det gick väldigt bra för bägge två tycker jag, framförallt med tanke på att ingen av dem har hållt på särskilt länge med tyngdlyftning. Wilmer var först ut i klass 85 kg, han fick med sig 70 kg i ryck, vilket var tangerat pers, och 95 kg i stöt. Bara ett kilo från sitt personliga rekord. Han blev sjua i klass 85 kg. 
 
Farshad gick i klass 105 kilo och han lyfte riktigt bra. 75 kilo i ryck var pers med hela tio kilo och 93 kilo i stöt var pers med åtta kilo. Så ett sammanlagt pers med 18 kilo och även Farshad fick med sig tre silvermedaljer hem från Olofström. Stort grattis till bägge killarnas grymma prestationer. 
 
 

JSM-silver

Alexander Edqvist lyfte som en kocka igår, sex klarade lyft och tre silvermedaljer fick han med sig hem. Åt guldmedaljören Daniel Falk från Karlstad fanns ingenting att göra, den killen slog bl.a. ett 15 år gammalt svenskt juniorrekord i ryck! Men åter till Alexander, han gick in på 85 kg i ryck, i andra lyftet gjordes det en liten höjning till 86 kg för att säkra silvret i ryckmomentet. Till sista lyftet så höjde han till 91 kg vilket också klarades och var personligt rekord med ett kilo. I stöt var han lika bestämd och dunkade upp 103kg, 111kg och slutligen också 113 kg. Det sistnämna var tävlingspers med tre kilo och han gjorde sammanlagt pers med nio kilo! Bäst när det gäller som mest och han vann sina första SM-medaljer någonsin. Stort grattis säger vi till Alexander och idag håller vi tummarna för Wilmer och Farshad. 
 
 
 
 

JuniorSM i Olofström

Idag är det dags för JuniorSM. Vi har tre deltagare från Mossebergs AK, Alexander Edqvist, Farshad Ashnai och Wilmer Bredstenslien Johansson. Alexander är den ende som skall tävla idag, han går i klass 69kg. Farshad skall tävla i klass 105kg och Wilmer i klass 85kg som avgörs på söndag. Vi håller såklart tummarna och önskar dem lycka till!