Filmklipp

Gårdagens träning kan sammanfattas i en film som Jimmie har klippt ihop. 
Bland annat persade både Erika och Martin i ryck (så bra av dem!!!), Torbjörn körde någon goodmorningvariant och Mathias låg på golvet och välte saker.
 
http://www.youtube.com/watch?v=midZqSrEIxQ&feature=youtu.be

Underbara söndagar

I eftermiddag är det dags för ett ganska så tungt och viktigt träningspass för min del. Jag tror att det gäller för flera andra också med tanke på att det är tävling på lördag.
Igår hade jag vilodag så jag hoppas på att kroppen är riktigt på g senare i dag. 
 
På lördag är det DM i Skara och galet många mossebergare ska tävla så det kommer att bli grymt. Har ni vägarna förbi Skara i helgen, kom och titta lite på tynglyftning i Skara idrottshall.
 
 
 

Uppsving för svensk tyngdlyftning

Det var inte knökfull trängsel idag på träningen men lite trängsel var det allt. Det märks verkligen att tyngdlyftning har fått ett ordentligt uppsving i Sverige och det tycket vi såklart är fantasktiskt roligt.
 
Vi hade såklart lite uppsving nere i vår källare också. Angelica laddar inför kommande VM och visst verkar det som att styrkan finns där, 115kg i knäböj fram. Riktigt bra. http://youtu.be/0GUq_8j5cT0
Han kanske inte laddar inför VM, men ett DM är minst lika viktigt. Idag stötte Rickard 150kg i stöt från ställ. Nu skall han bara bygga lite benstyrka också, då han "bara" har frivänt 140kg, men det kommer han nog att lyckas med. http://youtu.be/SYfXWUPKPno
 
Och nu när vi talar om uppsving för svensk tyngdlyftning så måste jag skriva om Carita Hansson. Jag vet att hon inte tillhör Mosseberg men alla framgångar inom svensk tyngdlyftning måste lyftas fram.
Man måste äras de som äras bör. 

Carita tävlade idag på U23-EM i Tallin och som hon gjorde det! Tre svenska rekord, 93kg i ryck, 111kg i stöt och 204 kg sammanlagt. Dessutom, över 261 sinclairpoäng och första svenska dam att göra över 200kg sammanlagt. (Annika har pers på 90-110 men har inte gjort dem i samma tävling.)
Men det viktigaste av allt! Hon tog ett silver i ryck-momentet och brons i stöt och sammanlagt. Jag har ingen koll på när Sverige tog en medalj internationellt senast, men det var många år sedan. Stort grattis från oss i Mosseberg. 
 
Hela svenska gänget på plats i Tallin, ni känner väl igen coachen? Vår egen Annika Berntsson.  
Så lite mossbergs-representation var det allt!