Mixad kompott till Mathias

Oj så jämn klass 105+ var, det var en riktigt spännande tävling. Efter en riktig fight så gick Mathias därifrån med ett guld i ryck, en sista plats i stöt och ett brons sammanlagt. Hurra för Mathias, stort grattis!

Han gick in på 133 i ryck. Lätt som en plätt. I lyft nummer två klarade han 137, jippi! Anders Andersson klarade därefter 139 kg och tvingade därmed Mathias till att göra minst desamma för att ta ett guld. Och han klarar det!! Så grymt! Lekande lätt.

Stötarna var inte mindre jämna dom. Tyvärr var det inte Mathias stötdag, han klarade endast ett lyft. Han tog ingångsvikten som var satt till 161 kg. Det var ett lätt lyft trots att han kom upp på flaket när det var en sisådär 12 sekunder kvar. Därefter höjde han till 167 kg som blev en bom. Efter att Anders Bergström klarat 165 kg och Erik Nilsson satt 168 kg, som han även klarade, höjde även Mathias till 168 kg. Han fick dock stöten underkänd med 2-1. Med 139 i ryck och 161 i stöt fick han en bronspeng i totalen.

Grymt megabra! 

 

 
 
 
Resultat klass 62, 69, 77 och 85. 
 
 
Resultat klass 105+. 
 
 
 

Guld och brons i klass 85 kg!

Så grymt bra av killarna i 85 kg-klassen. Martin tog hem samtliga guldmedaljer, det vill säga i ryck, stöt och sammanlagt. Riktigt bra jobbat! Patrik fick med sig två medaljer, brons i stöt och sammanlagt. Grymt kämpat Patrik!

Patrik fick tyvärr bara med sig ett godkänt ryck. Han bommade första och andra rycket på 110 kg men tog sista hur lätt som helst! Härligt!
Han fick två stycken godkända stötar. Han gick på 140 som han klarade, höjde till 142 och klarade det också. I sista stöten ville han ha 151 kg på stången för att ta silver sammanlagt. Det var tyvärr lite för tungt den här gången och han bommade lyftet. 

Martin gick in på 120 i ryck och det var ett riktigt bra och säkert lyft. Andra lyftet satte han till 124 och tog det lika bra också. I och med det lyftet var ryckguldet i säkert förvar. I sista lyftet ville han ha 127 kg och fick en riktigt bra hejaklack men bommade tyvärr lyftet.
Han gick in på 145 kg i stöt och fick det lyftet godkänt med 2-1.  Martin begärde 152 kg i andra stöten men bommade vändningen. I sista stöten önskade han 155 kg. Han gjorde en bra vändning och klarade den. Bra revansch efter bommen på 152. Dessvärre bommade han stöten. 

Riktigt bra jobbat och stort grattis till båda två!

 
 
 

 

GULD TILL ANTON!!

Och det blev guld till Anton i klass 69 kg. Han knep guldet i både ryck, stöt och sammanlagt med 104 i ryck och 128 i stöt. 
Han gick in på 101 i ryck, vilket var lekande lätt. I andra försöket ville Anton ha 104 kg på stången men bommade det lyftet precis. Det såg verkligen ut som om han hade det. I tredje försöket satte han 104 kg hur lätt som helst. 
I stöt gick han in på 126 och klarade det. Höjde till 128 för att säkra guldet. I sista försöket ville han ha 135 kg. Han vände det men bommade tyvärr överstöten den här gången.
 
Ett stort grattis säger vi till Anton!