Fitnessfestivalen

Nu är Fitnessfestivalen över och oj vad mycket folk det var som ville prova på lyftning. 
 
Vi som höll i det var Angelica, Martin, Mathias, Rebecka och Anton från Mosseberg. Men huvudansvaret hade Cilla och Fia från Eskilstuna som hade gjort ett riktigt bra arbete med montern och alla grejer som var där. Sedan var förbundskapten Jim också på plats samt den nyblivna silvermedaljören Carita fanns på mässan under lördagen. 
 
Vi vi hade uppvisning i hur tyngdlyftning fungerar, folk fick prova på att lyfta och så fanns det en stöt-tävling också. Killarna skulle stöta 25 eller 35% mer än sin kroppsvikt och tjejerna skulle greja kroppsvikten. Det var en hel del som klarade detta och då fick man presentkort hos Adidas. Först av alla att vinna var vår egen Viktor från Mosseberg. Även Rickard, Jonas och Ulrika gick därifrån med varsitt presentkort. Ullis passade på att sätta pers i stöt, 85kg, grattis! 
 
 
På tal om pers, Carita visade bra form även eftre EM och satte dit 95 i ryck och 115 i stöt. Hon försökte på persen 100/120 men det ville sig inte. 
När Angelica hade uppvisning i stöt så körde Anton samtidigt ryck. Det hela utspelade sig till en hård kamp som slutade med att de lyfte lika mycket men Angelica vann på lättare kroppsvikt. Vikten som de båda fick upp var 110kg. Tangerat pers för Anton i ryck och tangerat svenskt rekord för Angelica i stöt!! Helt otroligt bra lyft av båda två. 
 
 
 
 
 
 
 

GM dag 2

 
Idag var det de tyngre pojkarnas tur att försvara den göteborgska äran i Jönköping och det gjorde det med en äran, de fick med sig en hel del bra resultat. 
Först ut var klass 85 där vi hade tre deltagare. Andreas Johansson hade tyvärr ingen bra dag och fick tre bom i ryck på ingångsvikten, han fortsatte dock med stötarna och fick snyggt dit 120kg i första försöket innan 125 blev för tungt idag. 
Vår andre Andreas, med efternamnet Eriksson, hade lite mer flyt och fick dit 98kg i ryck. Sedan blev det två bom på nya persvikten 103kg. Han klarade precis som sin namne sedan 120 kg i första försöket men sedan blev det två bom på 120kg. 
Sist i viktklassen var vår nye lyftare, den gamle storlyftaren Arne Larssons kusinbarn, Daniel Sjöberg. Han visade ingen nervositet för att för första gången tävla i Sverige utan pangade dit med hela 126kg i ryck vilket var nytt personligt rekord. I stöt så fick han med sig 145kg, vilket är fem kilo under pers, men det blev ett sammanlagt pers med 271kg totalt och hela 328 sinclairpoäng. Det blev dessutom soklar seger i klassen, Andreas knep bronsmedaljen på lättare kroppsvikt. 
 
 
Sedan var det klass 94 där vi hade fyra deltagare, tyvärr blev det en väldigt kort tävling för Jimmie som fick en körare i armbågen på rycken och avstod sedan vidare tävlan. Hoppas det inte är något långvarit. 
Wilmer hade ingen superdag i rycken och fick bara första lyftet på 70kg godkänt. Men han hade en desto bättre stötdag och klarade för första gången 100kg på tävling, stort grattis. 
 
Rickard Gustafsson gjorde comeback efter ett långvarigt tävlingsuppehåll och fick med sig 100kg i ryck. Sedan fick han världens flyt och klarade alla sina tre stötar med 132kg som bästa reaultat. Om jag inte är helt ute och cyklar så kan det vara personligt rekord för honom, det är i alla fall i närheten. 
 
Martin lyckades sätta sig själv i en lite krånglig sits när han bommade de två inledande rycken, men han höll ihop nervarna och satte dit 124kg i sista försöket. I stöt fick han med sig sin ingångsvikt, 150kg, därefter blev det bom på 156kg och 160kg. En guldmedalj blev det även till Martin. 
 
 
 
Sedan var det dags för de tunga pojkarna och här hade vi en som var riktigt tävlingssugen. Han heter Farshad och klämde i med sex klarade lyft, riktigt riktigt bra gjort! Både 88kg i ryck och 100kg i stöt var nya pers så det sammanlagda rekordet krossades och flög all världens väg. Grattis Farshad!
 
Vi hade även Knut iklassen och han har inte riktigt fått rycken att stämma på träning och tyvärr blev det likadant idag på tävlingen, men han fick med sig ingångsvikten 105kg. I stöt så klarade han både 135kg och 140kg, men missade tyvärr 145kg som skulle inneburit tävlingspers. 
 
Vi får inte glömma Mathias Bergman, han var också tävlingssugen och pangade dit alla tre rycken med perset 145kg som bästa resultat. Med det resultatet så slog han tränare Staffans bästa reultat i ryck, mycket viktigt. Sedan var han sugen på att sätta alla tre lyften i stöt också men han slarvade i överstöten på 170 kg så hans bästa reultat blev 165kg. Men jag är ganska säker på att 310kg sammanlagt är personligt rekord och han fick ihop 329 sinclairpoäng och blev därmed utsedd till bäste herrlyftare på GM. Stort grattis Matte. 
 
Om det är någon som är sugen på att se några av alla våra lyft i slowmotion så filmade Johan många av dem, här hittar ni från dag 1:https://www.youtube.com/playlist?list=PL84-3JdVCsC6awcOt6Pa8sL4mM2POUMK-
Här är från dag 2:https://www.youtube.com/playlist?list=PL84-3JdVCsC4iAAIvwhRBdenwCOqDSbjy
 
Vi vill såklart också tacka Jönköpings AK för en väl arrangerad tävling, vi hade det grymt kul! 

Åh vilken underbar dag!

Det sägs att underbart är kort men så är inte fallet när det kommer till tyngdlyftningstävlingar, de tar en jäkla lång tid skall jag säga er. Men nu är vi hemma i Gbg igen så nu skall ni få en uppdatering om hur det har gått. 
Först och främst så skickade vi in Angelica i bastun så fort vi kom fram till Jönköping, enligt de nya reglerna som Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tagit fram så får man inte väga mer än 2% över den viktklass som man vill gå i om man skall försöka kvala till ett mästerskap. Angelicas gräns var 58.9, hon vägde 59.05. Sjutton minuter senare kommer hon ut, ganska röd i ansiktet men några hekto lättare, vågen stannade på 58.75 och hon kunde försöka lyfta till sig ett EM-kval.
 
När tävlingarna började så hade de delat upp tävlingen så att klass 53/58 och 63 gick i första gruppen, och de andra tyngre tjejerna fick vackert vänta på sin tur. 
Tror ni att Angelica lyckades att kvala till EM? Jajamän, hon visade ingen ringrostghet trots att hon inte tävlat sedan SM. 75-80-83 sattes utan några som helst problem och nu behövde hon 102 kg i stöt för att fixa kvalet. Hon gick in på 95 som klarades superlätt, hon höjde direkt till 102 och även den vikten pangade hon dit utan problem. Sedan avstod hon sista lyftet, riktigt nöjd över att ha grejet kvalet redan i första tävlingen. Stort grattis, nu skall du få åka och uppleva det oerhört turisttäta landet Georgien..
 
Therese hade bantat ned sig till klass 58 och siktade även hon på att kvala, men inte till EM utan till SM. Hon gick in på 49 i ryck, inga problem. Sedan blev det en bom på 51 kg innan den vikten fixades snyggt i sista. Nu behövde hon klara 64 kg i stöt och det pangade hon dit redan i första fösöket. Sedan flög även 66 kg upp innan 68kg blev för tungt. Stort grattis till både SM-kval och nya personliga rekord i alla tre grenarna. 
 
Bland de lättare tjejerna så hade vi även Ulrika, hon fick till fina sittryck idag och både 58kg och 62kg, vilket det sista innebar tävlingspers, flög upp utan problem. Sedan höjde hon till 65kg men det blev för tungt idag. I stöt gick hon in på 80kg vilket hon klarade med lite svaj i armarna. När hon sedan skulle vända 83 så kom hon inte upp i vändningen utan det blev en bom, i tredje lyftet så kliver då en förbannad Ulrika upp på podiet. Och stämplar dit 83 i en supersnygg styrkevändning, stöten for upp den med av bara farten. Så även Ulrika fick pers i alla tre grenarna och är även hon inkvalad till SM nästa år.
 
 
Sedan var det dags för Johanna, hon fick med sig två ryck med 50kg som bästa resultat. Sedan hade hon också blivit sugen på att slå pers så hon gjorde två stycken i stöt, först 65 och sedan 67kg. Jättekul!
 
Erika hade stor revansch att utkräva efter den mindre bra tävlingen hon gjorde senast och man kan lugnt säga att hon fick den. Tre klarade ryck, 60-63-65, där både 63 och 65 var pers. I stöt så blev det först en bom på 80kg innan hon fick ordning på grejerna och pangade dit både 80 och 85kg. Även detta var ett personligt rekord för Erika. Mycket roligt och även hon är inkvalad till SM i Sundsvall nästa år.
 
Annika har lite svårt att sätta pers då hennes pers är lika med de svenska rekorden i klass 75, men man kan ju alltid sätta svenska veteranrekord och det var precis vad hon gjorde idag. Hon klarade alla rycken med 83kg som bäst, riktigt grymt. När hon sedan klarade 95kg i stöt så slog hon även det svenska veteranrekordet sammanlagt. Hon försökte två gånger på 100kg men idag blev det för tungt. Men nya rekord är alltid kul, och självklart kan även vår Anka kvittera ut en SM-biljett till nästa år. 
 
Rebecka fick ett litet återfall i sina ryck och lyckades bara med att få med sig ett klarat lyft, 68kg. Hon var sedan grymt laddad till stötarna där hon gick in på 90kg, och bommar överstöten. Nu kunde man nästan se lågorna som sköt ut ur ögonen på henne, in på podiet igen, upp med 90kg och sedan höjde hon till 95kg vilket skulle vara pers med två kilo. Vändningen var inga problmen men överstöten, den hamnade inte bara lite på framkant, den hamnade mycket på framkant! Men med en dåres envishet så lyckades hon väga in vikten och fick lyftet godkänt, nytt pers i stöt och ett kilo pers sammanlagt. Och gissa vad? Hon är också kvalad till SM!
 
 
 
Så här bra och glada tjejer det finns i Mosseberg. Och nu undrar ni såklart hur det gick i själva GM, I klass 58 så kom Therese på första plats. Angelica vann klass 63 och blev samtidigt bästa dam, i samma klass kom Ulrika på tredje plats. I klass 69 vann Annika och Erika kom på andra plats. I klass 75 vann Rebecka och Johanna kom på tredje plats. Så detta var en dag då tjejerna från Mossebergs satte massvis med pers, svenska rekord och kvalade in till mästerskap, inte illa!
 
Sedan var det dags för killarna i klass 77 men de lyckades tyvärr inte hålla samma fina trend som vi tjejer lyckades med. 
För Johan tog det slut ganska snabbt när han bommade ingångsvikten i ryck tre gånger, han valde sedan att avstå sina stötar. 
 
Anton satte 105 i ryck stabilt och försökte sedan på det nya perset 112kg två gånger, han var nära men det ville sig inte riktigt idag. Han gjorde sedan en repris på rycken när han körde stöt, 130kg klarades lätt i första lyftet. Sedan missade han överstöten på 140kg och i sista försöket så missade han vändningen på 141kg. 
 
Men en kille som ville hålla tjejernas trend igång var Antons storebror Jonas. Han pangade dit tre godkända ryck med 100kg som bästa resultat! Pers med åtta kilo och för första gången hade han tresiffrigt över huvudet i ryck, inte illa!.I stöt så gick han fram som en maskin och både 119 och 125kg flög upp. I sista försöket gick han på 130kg för att även han försöka kvala till SM, vändningen klarades lätt men tyvärr så ville sig inte stöten. Men en grymt bra tävling ändå av Jonas som fick med sig silvermedaljen medan Anton tog hand om guldet. 
 
 
Imorgon är det dags för alla våra herrar i klass 85/94/105/105+ att försöka leva upp till trenden som vi tjejer ovh Jonas har satt, vi hejar på er här hemifrån, gör oss stolta!