Nu finns det inget vi kan göra.

För att formen skall infinna sig. Alla lyftare har kört sina sista pass och nu är det bara att hålla tummarna att allas kroppar och huvuden är i toppform till helgen.
 
Lag-SM går till att man kör i enligt "WorldCup-systemet". I damfinalen är man tre tjejer i varje lag som är indelade i tre grupper. Sedan så lyfter man varje grupp för sig så att grupp 1 gör alla sina ryck, sedan grupp 2 och 3. Därefter börjar grupp 1 med sina stötar och följs av grupp 2 och 3.
 
Herrarnas tävling går till på samma sätt, men de är sex stycken i laget så då är man två lyftare från varje klubb i samma grupp. Vi kommer att uppdatera bloggen med resultaten och prestationerna under helgen.
 
Så nu är det bara att packa väskan, inte glömma treon och se till att ställa klockan så att vi kommer upp pigga och glada i morgon bitti. Och alla bilister som är på väg till Örebro i morgon, se upp!
För nu kommer Dårhuset!!!
 
Packat och klart!

Trevlig kombination

Mossebergs AK och Lag-SM är två saker som passar väldigt bra ihop, framförallt på damsidan. Vi har sedan starten 1999 vunnit alla SM-guld utom ett. Tyvärr vet jag inte vilket år det var som vi missade guldet men vi har garanterat vunnit mer än 10 år i rad, och nu siktar vi på att ta guld nummer 13. Respekt!
Denna artikel är från tidningen "tyngdlyftaren" 2009,
och vi damer är fortfarande obesegrade sedan dess.
 
Herrarna har inte haft lika mycket flyt när det gäller att ta guld på Lag-SM, de har faktiskt aldrig gjort det. Som bäst har det blivit ett silver för många herrans år sedan och även 2011. Förra året blev det ett brons. Förr var det väldigt knivigt att delta i Lag-SM då herrarna behövde sex deltagare som alla skulle gå i varsin klass! Ganska svårt för en klubb att ha lyftare i varje viktlklass, vi hade inte klarat av det idag då vi inte har någon som skulle kunna gå i den lättaste klassen. 
Men det var då, och nu är det annorlunda. Man får gå i vilken viktklass som helst och vi har gott om killar på klubben som åker taggade till tänderna för att bärga Mossebergs första Lag-SM guld för herrar.
Samtidigt skall vi damer försöka försvara vårt guld och lyckas vi med att vinna både på herr-och damsidan skrivs det historia mina damer och herrar. För det har ingen klubb lyckats med tidigare..
 
NÅGONSIN!
 
 
 
 
 3xSM-Guld
 
 
 

Öka takten sista kvarten!

Om en vecka har Lag-SM för både herrarna och damerna avgjorts och det märktes definitivt på standarden på träningen idag. Det var väldigt få missade lyft och skärpan satt där den skulle på de tunga lyften.
 
Jag såg inte alla lyft, missade Roberts och Mathias stötar men innan dess så klarade Martin och Patrik alla sina lyft idag. Rickard gjorde bara en bom på 130kg i stöt men satte dit det som ingenting i lyftet efteråt. Anton missade ett ryck och en vändning men sedan skärpte han till sig. Robban lyfte felfritt upp till 106kg i ryck där det tyvärr blev tre bom.
Hela herrlaget var idag på träningen, från vänster: Rickard Gustafsson, Mathias Bergman, Patrik Morelius, Robert Kronberg, Martin Rothwall och Anton Hilmersson.
 
Från damlaget så var det bara jag själv som var representerad men jag var glad ändå! Jag sällade mig till Martin och Patrik genom att också klara alla mina lyft idag. Om ni undrar var de andra damerna är så befinner sig Stina på juniorlandslagsläger den här helgen och Angelica har bestämt sig att träna på måndag/tisdag/torsdag.
Nu återstår det bara två träningspass för de flesta av oss och det gäller att behålla formen och ladda till inför helgens drabbningar!