Dan före dan.

Jajamän, dagen före SM-tävlingarna drar igång så är det faktiskt
Patrik Morelius 26-års dag!
 
Patrik kom till Mosseberg 2009 (har jag för mig) då han flyttade ned från Falun. Det visade sig snabbt att han passade in i vårat dåraktiga gäng med sin enorma kunskap om tyngdlyftning och sitt väldigt stora intresse för ormar! Jag vet inte exakt hur många han har där hemma på Hisingen men det är många! Bl.a. har han en olivpyton som heter Olivia, så göteborgshumorn har han tagit till sig.
 
 
 
Patrik i ett av sina terriarium
 
Ja förutom ormar så är tyngdlyftning Patrik stora intresse och han har en enorm kunskap. Det är till och med så att han många gånger har bättre kunskap än vad Staffan har om olika lyftare och vad de gjorde för resultat. Mycket imponerande!
Patrik har många favoritlyftare men den favoriten nummer 1 måste ändå vara Andrei Chemerkin. Han lägger upp otaliga bilder och klipp på denne lyftare och efter ett klarat lyft på träningen så kan det komma ett utrop: CHEMERKIN! Då vet man att lyftet var bra.
 
 
Hur är Patrik som tyngdlyftare då? Jo han är grym! Han är en av många mossebergare som är stabil på över 300 poäng och ligger högt på sverigerankingen. Det är ingen överdrift om jag kallar honom för stötspecialist. Har han väl klarat vändningen så sitter stöten nästan alltid där. Jag har för mig att hans pers i stöt är 153kg och i ryck är det 114kg. Så det finns lite att jobba på i rycken men det tror jag kommer alldeles säkert. Patrik var också en del i det herrlag som vann LagSM-guldet för några veckor sedan.
 
 
Vi får önska Patrik en trevlig födesledag och hoppas att han kan ge sig själv några försenade födelsedagspresenter i morgon i form av pers och sm-medaljer.
 

Damernas tävling på tisdag

Yes, på tisdag är det dags för damerna att äntra lyftarpodiet som i detta nu håller på att byggas ihop i Halsmtad Arena, jag har sett lite bilder därifrån och det ser riktigt proffsigt ut! Kolla in bilderna här:http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTyngdlyftningsforbundet/Hem/Klubbrum/SMTyngdlyftning/Nyheter/SM-arenanbyggsupp/
 
Jo som sagt damerna, tävllingen börjar även på tisdag kl 11 och vi har Mossebergare ganska tidigt i tävlingen. Det finns ingen anmäld i klass 48 så tävlingen börjar med klass 53kg där Lena är anmäld. Men i tyngdlyftning är det så lurigt att man måste inte tävla i den viktklass man är anmäld i, man får väga över och gå i en högre viktklass. Däremot så får man inte vara anmäld i en viktklass och väga mindre. Så beroende på vad Lena väger så tävlar hon antingen i 53kg eller 58 kg, och i 58kg-klassen så har vi också Angelica.
Här har vi alla anmälda i klass 53 och 58kg.
Damer klass 53 kg    
Linda Tham 1985 Mockfjärds AK
Lena Berntsson 1978 Mossebergs AK
Frida Bessner 1989 Stockholms AK
Jessica Lindhér 1980 Malmö LK
     
Damer klass 58 kg    
Sara Ghavami 1985 Sandvikens AK
Emma Enberg 1996 Mariestads AIF
Angelica Roos 1989 Mossebergs AK
Sofia Enoksson-Rito 1985 Allmänna SK
Hanna Ögren 1997 IFK Umeå
 
 
 
Direkt efteråt så kommer Stina-Maria att tävla i klass 63 kg. Stina tog förra året silver i klass 69 men denna gång siktar hon på guld i 63:an, hon har till och med kört extra biceps för att vara beredd att köra sin segergest. Hon får framförallt hårt motstånd från Helena Hugosson från Stockholms AK.
Damer klass 63 kg    
Stina-Maria Sandgren 1995 Mossebergs AK
Mia Tibell 1984 Stockholms AK
Helena Hugosson 1983 Stockholms AK
Elin Nilsson 1999 Sörby BoIS
 
 
 
Så var det bara jag kvar, klubben tungviktare. Klass 75kg är ett riktigt getingbo med många tjejer som lyfter ungefär lika mycket. Förra året kom jag sist i ryck, vann guld i stöt och kom fyra sammanlagt. Karin Engström som vann klassen i vintras kom tvåa i både ryck och stöt men vann guldet sammanlagt så det kommer att bli en jämn tävling, lita på det!
Damer klass 75 kg    
Josefin Reiser 1990 Sundsvalls AK
Emma Wennerström 1994 Kalmar AK
Anna Sörkvist 1983 Mariestads AIF
Julia Högberg 1992 Mariestads AIF
Rebecka Holmqvist 1989 Mossebergs AK
Josephine Amedro 1990 HAK/Greppet
Matilda Samuelsson 1989 Jönköpings AK
Karin Engström 1983 Stockholms AK
 
 
Men som sagt, bara för att man är anmäld i en klass betyder inte att man måste tävla i den. Det är först efter invägningen på tisdag morgon som man vet vilka man verkligen möter. Inom tyngdlyftningen är det inte bara att man skall försöka lyfta så mycket som möjligt. Det är ett rävspel utan dess like! Det gäller allt från invägning, till ingångsvikter till höjningar i sista sekund så att en annan lyftare kanske får göra två lyft irad. Så det gäller att hela tiden vara ett steg före, men samtidigt får man inte glömma av att man skall in och lyfta också. Inte undra på att man är helt slut efter en tyngdlyftningstävling.
 
Glöm nu inte att man kan följa damernas tävling live på SVT play från kl 11.00
Dessutom kan man följa både herrarnas och damernas tävling via: http://bambuser.com/channel/EvaHelgesson
 
Självklart siktar vi på att bli bästa SM-klubb i år igen. Vinner vi detta så är det fjärde året i rad! Så håll tummarna för oss vad än i vårt avlånga land ni befinner er är ni snälla.
Mossebergs AK, bästa SM-klubb anno 2010
 

Nu är det inte långt kvar

Tills de första dårarna ger sig in i elden och vi har faktiskt två stycken deltagare i den klassen. Och det är inte bara det att vi har två från Mosseberg, vi har 2xHilmersson!
Storebror Jonas utmanar sin lillebror, tillika den svenske mästaren, Anton. Detta kan bli den tuffaste fighten på hela SM. Övriga deltagare i klass 69 är:
Simon Werjefeldt Thropp 1988 Skara AK
Emin Jasim 1994 HAK/Greppet
Idris Danishmand 1988 Eskilstuna TK
 
VS
 
 
Sedan blir det lite paus för oss matchare men inte länge för i klass 85kg har vi hela tre deltagre. Svettigt värre.
Vi har Martin Rothwall, Patrik Morelius och Rickard Gustafsson. Förra året så blev Martin svensk mästare och Patrik lyfte hem bronsmedaljen, för Rickard är det hans första individuella SM-start.
Övriga deltare är:
Marc Wihlborg 1969 HAK/Greppet
Benny Persson 1977 Sörby BoIS
Jimmy Lund 1976 Olofströms FK
Peter Seberg 1984 Allmänna SK
Patrik Fredriksson 1991 Mockfjärds AK
Andreas Fransson 1990 Kalmar AK

VS
VS
 
Ingen rast och ingen ro, direkt efter klass 85kg så kommer klass 94kg och även här har vi göteborskt deltagande i form av Richard Markeng. Det blir hans första svenska mästerskap, men han har massor av rutin från de norska mästerskapen. Övriga deltagare är
Patrik Fredriksson 1991 Mockfjärds AK
Andreas Fransson 1990 Kalmar AK
Andreas Dyberg 1994 Trelleborgs ABK
Oskar Svensson 1992 Trelleborgs ABK
 
SIst ut har vi Mathias Bergman som äntligen har lyckats att äta/bygga upp sig i den tyngsta klassen. Har får motstånd i form av
Anders T Bergström 1966 Sandvikens AK
Ragnar Öhman 1988 Athletic KK
Erik Nilsson 1977 Örebro KK
Anders Andersson 1972 Klippans KK
 
  • Det kommer bli en lång men rolig dag för alla Mossebergare och vi hoppas såklart på ett medaljregn över oss dårar. Och om ni där hemma vill följa tävlingarna så är det bara att komma till Halmstad Arena där tävlingsstart är kl 11.00.
  • Dessutom så kommer SVT att webbsända från damernas tävling på tisdagen med start kl 11.00 fram till 13.45. Så alla damerna kommer kanske inte hinnas med men ni kommer att kunna se Lena, Angelica och Stina lyfta tunga vikter.
  • Som om inte detta vore nog så kommer det att sändas en preskonferens med tyngdlyftardeltagare på SVT Play på måndag mellan kl 15.00-16.00.
 
Nu när vi ändå är inne i mediasvängen så kan jag rekommendera att titta på klippet från Östnytt som spelades in när jag och Angelica var på träningsläger i Eskilstuna. De var inte så pigga på att intervjua oss men Oskar och Carita gjorde det grymt!  All reklam för tyngdlyftningen är uppskattad och jag (Rebecka) syns värma upp bakom Jim Gyllenhammars axel.
http://www.svtplay.se/ostnytt (inslaget börjar efter 1.14)
 
Jag återkommer med damernas tävling i morgon, så håll ut!