Nordiska Mästerskapen

Nu går det undan mellan de stora viktiga tävlingarna, för nu är det dags för Nordiska Mästerskapen i Norge. Sveriges trupp består av sju lyftare, varav fem från Mosseberg. Lena, Angelica, Annika, Anton och Martin är det som skall försvara Sveriges färger. Tävlingen följer ni här: http://www.youtube.com/watch?v=DRselUxeHsk&feature=youtu.be

Vi vann igen!

Det regnar guld över Mosseberg i Örebro. Killarna visade att de står i en klass för sig och vann med 80 poäng över Stockholms AK. Örebro kom på tredje plats och Upsala slutade på en fjärde. 
 
Martin visade att gammal är äldst och satte alla sex lyften och fick hela 334 poäng, grymt! 126 kg i ryck och 156 kg i stöt. 
Anton var också han på bra lyftarhumör och satte tävlingspers i ryck, 104 kg. 130 kg fick han med sig i stöt idag. 
Mathias fick fyra godkända lyft, 133 kg i ryck och 160 kg i stöt. Han vände 170 men stöten var lite för tung idag, det tar han på SM. 
Johan var på extremt bra ryckhumör och klarade alla tre, med 115kg som bäst. I stöt klarades 140kg enkelt. Sedan blev det höjning till 150 som vändes men stöten missades. Han höjde ändå till 155kg för att försöka kvala till SM. Vändningen klarades även här men stöten var för tung även denna gång tyvärr. Robert hittade inte den riktiga tajmingen idag utan fick bara med sig två godkända lyft, 100kg i ryck och 130kg i stöt. Han fick dömt dubbelvändning på bägge försöken på 136kg. Patrik fick liksom Mathias fyra godkända lyft, 112kg i ryck och 142 i stöt. Han vände 150kg lätt men fick svaj på en arm så den blev underkänd med 2-1, det tar han definitivt på SM. Grym helg för Mosseberg, två guld av två möjliga, en del pers samt en hel del årsbästan! Nu laddar vi för Nordiska Mästerskapen samt de Svenska Mästerskapen, då skall det bli ännu lite bättre hade vi tänkt!

Vi vann!

Vi lyckades att försvara vårt LagSM-guld även i år. Femton guld, varav det fjortonde i rad är inte fy skam. Men det var en av de jämnaste tävlingarna på många år. Eskilstuna var oss hack i häl hela tiden men vi lyckades att hålla undan. Vi fick ihop 669 poäng, Eskilstuna fick 641 poäng, Stockholm fick 562 poäng och Örebro 547 poäng. 
 
Först ut var Rebecka som gjorde sin bästa tävling någonsin. 68 kg i ryck, tangerat pers, och 92kg i stöt gav 160kg sammanlagt vilket var nytt personligt rekord samma lagt. 
Därefter var det Annika som plockade fram sin inre tävlingsdjävul och satte alla sex lyften! 81kg i ryck och 100kg i stöt. Ett riktigt superresultat av Annika som dragits med massor av skador de senaste åren. Superkul! 
Sist ut var Angelica som också gjorde en bra tävling, fyra godkända lyft med 81-105 som godkända. Hon testade också på 111kg men vändningen blev lite tung, men på Nordiska om två veckor kan det absolut gå vägen. 
 
Nu skall vi bege oss till tävlingshallen för att se om killarna också kan försvara sin titel, hoppas på det!