Tre brudar

I dag kl. 10:00 var vi tre stycken tjejer, närmare bestämt Angelica, Ulrika och Jessica, som var redo att träna. 
Det blev ett svettigt pass och det var inte så lätt att ta på sig långa tights på klibbiga ben. 
 
Jessica körde bland annat på ryck. Hon har, precis många andra, en tendens att vilja styrkerycka när det blir tyngre vikter och vågar inte sätta sig. I hennes sista lyft fick hon till det riktigt bra och det tror jag att hon kände själv också.
Ulrika kämpade också på med en hel del styrkeövningar, nu ska hon bli ännu starkare (och få större rumpa igen). 
Angelica körde bland annat en kombination med styrkevändning, knäböj fram och sedan stöt efter det. Ganska så tungt men bra tror jag!
Efteråt blev det en del försök till olika sätt att komma upp på och stå på händer och huvud. 
 
 
Jessica kör pushpress. 
 
 
Och Ullis kör knäböj. 
 
 

Vi är tillbaka!

Nu är det slut på ledigheten från lyftningen och alla vi som tävlade på SM har nu fått nya program och begett oss till vår älskade lokal och börjat lyfta igen. Man kan lugnt säga att graden av träningsvärk är ganska hög såhär i inledningen av veckan. Kroppen vänjer sig väldigt snabbt av med att köra ex. tunga knäböj och protesterar ganska högljutt när man försöker sig på övningarna igen. Det saknas också en hel del explosivitet vilket gör att man inte kan köra på de vikter som man vill utan det får bli lite lättare. Angelica upplevde idag att hon kände sig "lite tyngre, långsammare och trögare", men bara vi ger det några veckor så kommer vi att uppleva att kroppen är med på noterna igen och det kommer inte vara lika tungt/segt. 
 
Det gäng som inte var med på SM har inte haft något sommarlov utan de har hållit igång med träningen och vi kommer med allra största säkerhet att anordna en liten klubbtävling för de som är sugna. Det kommer nog bli en hel del som är sugna på att lyfta, kul! 
 
Måste bara skriva en rad om den rolige Mathias Bergman, han är inget stort fan att göra chins och efter att han hade gjort ett set så utbrast han: -Jag vet vem som inte skall få nobelpriset! Han som uppfann övningen chins..
 
Här kommer det en bildbomb från dagens svettiga träning, och överlägsen vinnare av dagen svettigaste var helt klart Mathias, men hade kunnat vrida ur hans tröja. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyftare på friidrottsarenan

I går var vi ett litet gäng på tre personer som möttes på friidrottsarenan för att träna. De andra gångerna som vi har varit och tränat där har det i princip varit folktomt men i går var det lite mer folk som körde. Riktigt kul att se!

Den här gången var det Annika, Angelica och Stina som hade tänkt hoppa och springa lite. Vi (eller i alla fall Annika och Angelica som på forntiden höll på med friidrott) är nog en aning ringrostiga. VI är klumpigare, tyngre i stegen och långsammare än "förr".

När man tränar tyngdlyftning tränar man i princip alltid inomhus så det är himla härligt att träna utomhus lite nu också. Vi får passa på så länge det är ok väder, sen är vi gärna nöjda med att träna inomhus :)