Den förlorade sonen har återvänt

Eller, helt förlorad var han inte men har befann sig helt klart inte på Guldheden. Killen jag pratar om är Mathias Bergman. Han studerar till anläggningsdykare och då måste man göra praktik under ett visst antal veckor och Mathias har därför varit ända borta i Södertälje. Han har tränat på så gott han kan men han har såklart saknat alla oss goa glada lyftare hemma i Göteborg.
En som verkar har saknat Mathias lite mer än alla oss andra är Anton Hilmersson. Det tjoades och skojbråkades friskt med varandra på träningen häromdagen, dessutom så har tävlingsfighten dem emellan blivit ännu vassare. Ni kommer ihåg på DM när Mathias lyfte precis det som krävdes för att gå om Anton på poäng, Anton har fortfarande inte förlåtit Mathias och nu är siktet instället på GM. Vem av dessa två kommer att få flest sinclairpoäng? Det är inte säkert att någon av dem blir bäste lyftare totalt men den interna kampen är oerhört viktig. Idag så pangade Anton till med 107 kg i ryck, träningspers med två kilo och sedan fick han för sig att han och Robban Kronberg skulle utmana varandra i stöt. De fightades så bra att Anton satte dit 140 kg i stöt, fem kilo pers. 
 
Vi var såklart inte sena att tala om detta för Mathias men han tar det coolt och menar på att nu när han är hemma och kan koncentrera sig mer på att äta,sova och träna så kommer han snabbt att öka i vikt och därmed bli starkare än någonsin. Så lyftarsverige och de som kommer till Jönköping och tittar på GM kan räkna med en fight utan dess like mellan dessa två. Låt bäste man vinna! 
 
 
vs
 
 

Finbesök på klubben

Idag var det ingen vanlig söndag utan vi hade finbesök på klubben. Jag skall erkänna att jag inte har stenkoll på Arne Larsson men att han har lyft lite vikter i sina dagar det kunde man se på en gång. Fick berättat för mig att han vunnit NM samt som bäst gjorde resultaten 152,5/180kg i klass 90! Inte illa. Han hade inte gjort ett enda tyngdlyftningspass på 20 år men idag så var han nere på klubben och ryckte 70 kg som ingenting. Han gav sig även på lite stöt, knäböj och lite good-morning så han kommer att ha träningsvärk i morgon, var så säkra. 
Han hade även med sig en kille som heter Daniel, vilket visade sig vara hans kusinbarn. Daniel bor i alla fall i Oslo och igår hade han varit och tränat med Ruth Kasirye, samma Ruth som vår egen Richard Markeng har tränat och Richard var på träningen idag helt plötsligt så satt de bredvid varandra och snackade om norska tyngdlyftare på norska. Världen är allt bra liten ibland!
Staffan, Arne, Daniel
 
Det var rätt lugnt med övriga lyftare i lokalen till att börja med men sedan vällde det in folk som vanligt. Rebecka satte pers i ryck från nacke med 70kg, Annika var sjukt stark och pangade dit 95kg i stöt som ingenting. Jimmie fick gardin på 120/125/130 kg men lyckades trycka dit alla stötarna ändå, bra jobbat. Sedan var jag tvungen att gå men jag är säker på att det genomfördes många bra lyft även efter jag hade gått.
 
 
 
 
 

Ett helt gäng med distriktsmästare

Igår avgjorde DM för Västra Götaland och Mosseberg var såklart på plats med en stor trupp, 15 lyftare var vi som skulle upp på podiet och lyfta tunga vikter. Först ut var damerna och i klass 63 kg och här fick vi både en silvermedalj och en bronsmedalj i form av:
Ulrika Nyhlén som verkligen har fattat det här med tyngdlyftning och utvecklas i en rasande fart. Idag blev det dock inga sittryck men vad gör det när man pangar dit 60kg, pers med tre kilo. I stöt blev det 81 kg, pers med ett kilo och ett samanlagt pers med fyra kilo. Den här damen får man se upp för i framtiden, var så säkra!
Therese Johansson tog hand om bronsmedaljen och satte ett fint pers i stöt med 65kg, hon lyckades också att vända 67 kg men stöten ville sig inte. Dessutom blev det nytt pers sammanlagt med 113kg. Therese siktar på att kvala in till SM nästa år i klass 58 och hon har alla möjligheter att lyckas.
I klass 69 blev det guld i form av Annika Berntsson som fick med sig resultaten 76kg i ryck och 95kg i stöt. Jag tror att 76kg i ryck innebar ett nytt svenskt veteranrekord i klass 69 kg. Dessutom så blev hon bästa dam på DM.
Erika Green som gick i samma klass som Annika hade inget flyt idag utan fick bara med sig två godkända lyft, 58kg i ryck och 78kg i stöt och hon kom på fjärde plats.
Johanna Robertsson gjorde sin andra tävling och idag hade hon mycket mer koll på nerverna. Hon pangade dit 50kg i ryck vilket var tävlingspers med åtta kilo, samt ett pers i stöt med ett kilo, ett sammanlagt pers med 12 kilo. Hon fick med sig ett DM-silver i klass 75.
Sist ut var Rebecka Holmqvist som gjorde en stabil tävling, 70kg i ryck och 92kg i stöt gav ett sammanlagt pers med två kilo. Dock ingen medalj till henne eftersom att hon var den enda i viktklassen. Men hon var glad ändå!
 
 
 
Sedan var det dags för killarna och det verkar som att det inte finns några lättare killar kvar i hela distriktet för den lättaste viktklassen på DM var 77kg. Alltså inga deltagare i klss 56/62/69. 
Anton Hilmersson visade att de kilon han lagt på sig från SM har varit muskler för han lyfte som en maskin, 110 kg i ryck var pers med två kilo och 135kg i stöt var pers med fem kilo. Dessutom så vände han 140kg relativt enkelt men den stöten ville sig inte. Ett säkert DM-guld blev det såklart till Anton.
I samma klass hade vi Alexander Edqvist som lyfte stabilt med 85kg i ryck och 110kg i stöt. Han försökte på pers i både ryck och stöt men idag ville det sig inte, det fixar han nästa gång. Ett silver blev det till Alexander.
 
Se så stor Anton har blivit! 
 
Klass 85 vanns även den av en mossebergare. Andreas Johansson såg till att hålla oss nervösa ända in till slutet då han fixade godkända lyft först i tredje försöket. 105-120 fixade han och en guldmedalj.
Sedan var det stenhård kamp och silver och brons. Tian-Fu Yun fixade andraplatsen på lägre kroppsvikt när han lyfte 100kg i ryck och 118kg i stöt. Det blev pers i stöt med åtta kilo och ett sammanlagt pers med sex kilo.
Andreas Eriksson fick tredjeplatsen i klassen. Han satte pers i ryck med 103kg men fick sedan stora problem med stötarna. Efter två misslyckade försök så gick han upp på flaket och bytte stil och kickstötte 115 kg, han kanske alltid skall köra kickstötar? Ett sammanlagt pers för Andreas med tre kilo.
I klass 85 hade vi också Wilmer Bredstenslien Johansson som fick exakt samma resultat som på JSM för några veckor sedan, 70kg i ryck och 95kg i stöt. Får han bara ordning lite mer på stötarna så sitter snart 100kg, den klarade stöten på 95 kg var superlätt!  
I klass 94 var Jimmie Johansson helt överlägsen, så han gav sig på att tävla mot Anton när det gällde vikterna. Han klarade liksom Anton 110kg i ryck vilket jag tror var pers. Sedan försökte han på 135 kg i stöt, vilket han har klarat på träning, men idag så ville det sig inte. 
 
 
 
I klass 105 hade vi två deltagare från Mosseberg. Farshad Ashnai gjorde sin tredje tävling och fortsätter att sätta pers. 80kg i ryck var pers med fem kilo och 94kg i stöt var pers med ett kilo. Han kom på fjärdeplats.
Sam Wernerson satte även han pers i ryck, 99kg fixade han snyggt. Förra tävlingen som Sam gjorde så fick han gardin i varenda vändning så det blev inget resultat i stöt men idag fixade han 114kg i första försöket. Sedan blev det bom på 120 kg och i det tredje försöket så fick han gardin igen, himla typiskt. Men ett silver fick Sam med sig hem.
 
I tyngsta klassen lyfte Knut Strand till sig ett brons. Han fick 105kg i ryck och 130kg i stöt. Han hade även två goda försök på 140kg, vändningarna är nemas problemas men idag så vill inte stången stanna kvar uppe på raka armar. Det löser han tills nästa tävling.
Mathias Bergmanfixade guldet i tyngsta klassen genom att klara 135kg i ryck och 162 kg i stöt. Sedan var han väldigt sugen på att sätta pers men idag gick det inte. Det blev miss på både 140/141 i ryck där det första försöket på 140 var sjukt nära. Sedan så vände han 170kg men han hade inte kraft kvar att lyckas skicka upp stången. Mathias blev bäste lyftare på DM genom att Anton så generöst berättade för honom vad det var för resultat som behövde göras för att passera just Anton i poäng. Mathias tackade och tog emot och satte dig 162kg och fick en liten buckla med sig hem. Alla applåderade när Mathias fick bucklan, utom en person som buade, Anton såklart ;) 
 
Kvällen avslutades med att Rebecka, Ulrika, Angelica och Anton åt mat på Pinchos. Sedan dök även Annika upp och vi hade så sjukt roligt. Det var tom. så att de som satt på bordet jämte oss frågade servitrisen varför vi hade så roligt när inte de själva hade det. Det gäller bara att bjuda på sig själv :)