Stiltje i tyngdlyftningssverige

Nog för att det inte finns många tävlingar i tyngdlyftning över sommaren  i vanliga fall men den här sommaren är extrem. För när sommaren väl är över så finns det inte så många tävlingar kvar. I vanliga fall så finns det SM i December men eftersom det redan har varit så är det nästan bara DM och Götalands kvar, känns lite tomt.
Lena och Angelic har kvalat in till VM och sedan finns det nog några andra från Mosseberg som kan bli aktuella för Finnkampen som går senare i höst. Årets Nordiska Mästerskap kommer nog för första gången på länge inte innehålla någon från Mosseberg, eftersom tävlingen är lagd på Island så skickar man bara en kvinna/man från Sverige. Men vi har några juniorer som har ett JSM/JNM att se fram mot.
 
Så vad gör vi nu hela sommaren då? Tro inte att vi bara ligger och latar oss i solen. Nu är det den "tråkiga" träningen som gäller. Massor med styrkeövningar som press/knäböj/drag/marklyft. Allt för att vi skall komma ut starkare till hösten och kunna bättra på våra personliga rekord i ryck och stöt.
 
Om vi sammanfattar säsongen så här långt så ser vi att det har varit ett mycket bra Mossebergsår:
  • Mossebergs AK blev bästa SM-klubb
  • Mossebergs AK vann Lag-SM för både damer och herrar. Första gången någon klubb lyckas med det!
  • Två lyftare i form av Angelica och Lena inkvalade till VM i Polen.
  • Angelica är efter Universiaden den dam i Sverige som gjort mest poäng genom tiderna i Sverige, 257 poäng. Det är även första gången som Angelica är rankad etta i Sverige.
  • Lena har satt två svenska rekord i klass 53kg.
  • Angelica har satt så många nya svenska rekord att jag inte riktigt har koll på hur många de är. Vad jag dock vet är att hon har gjort 79kg i ryck och 103kg i stöt. Och då skall ni veta att hon har ryckt 80kg, men det gilldes inte som svenskt rekord då det inte fanns behöriga domare. Inte dåligt att ha personligt rekord som är högre än det svenska rekordet.
  • Mosseberg fick hela fem individuella svenska mästare på SM i Halmstad. Anton Hilmersson, Martin Rothwall, Lena Berntsson, Angelica Roos och Stina-Maria Sandgren. Dessutom fick vi tre silver i form av Jonas Hilmersson, Richard Markeng och Rebecka Holmqvist.
  • Det har satts oräkneliga antal personliga rekord. Men den som har varit värst tror jag är Mathias Bergman. I februari gjorde han 130/160 vilket var pers i allting, men han nöjde sig inte med det utan även 135 kg i ryck flög upp under SM.
  • Under landskampen mellan Sverige-Norge-England så bestod alla fyra seniorer av Mossebergare i form av Lena, Angelica, Martin och Mathias. 
Och året är som sagt inte slut än. Den här listan kommer nog att kunna fyllas på med ännu mer bra prestationer av Mossebergare. Så håll ut!
 
 
 
 

Saknar

Det känns som om det var jättelänge sedan jag (Angelica) var på klubben och jag börjar sakna stället lite faktiskt. Eller inte bara stället i sig utan alla roliga träningsmänniskor som alltid är där. 
Checkade dock i min kalender och insåg att det egentligen "bara" är en och en halv vecka sedan jag var där men det känns som en evighet. 
 
Jag kom hem från Ryssland i torsdags och har fram till idag inte tränat något faktiskt. Jag har varit förkyld superlänge och tänkte att lite vila skulle göra susen. Och det verkar det ha gjort också :D 
Så idag har jag varit en sväng och tränat på Fysiken. Kör en vecka eller två med lite blandad träning nu och sen drar lyftningen igång rejält igen. ROLIGT!
 
 

Jaaaaaaa!

Universiaden är verkligen det största jag varit med om som idrottare, både på tävlingsflaket men också allt runtomkring. Jag menar, hur många gånger får man representera Sverige tillsammans med massa andra idrottare inför en fullsatt arena??
 
Tävlingen igår var grym. Eftersom tävlingen började kl. 19:30 fanns det lite tid att ta död på innan invägningen 17:30. Jag trodde att det skulle bli riktigt segt att vänta hela dagen och att jag inte skulle kunna äta speciellt mycket men tiden gick fort och jag kunde äta på hela dagen som vanligt. GÖTT! Väl på invägningen gick allt bra och jag vägde in på 57,24 kg. 
 
Jag visste att motståndet var riktigt tufft och att det enda som gällde var att ge allt i varje lyft. Uppvärmningen kändes bra, men inte helt på topp. Det kändes hela tiden som om det där lilla extra, den sista snabbheten, hela tiden fattades. Det var likadant både när det gäller rycken och stötarna.
Rycken kändes lätta men tekniken, som inte alltid är som den borde i mitt fall, stämde inte helt. Jag fick 78 kg vilket absolut är bra! Men jag hade gärna velat ha mer. 
Stötarna var riktiga kämparlyft i princip hela vägen. Ingångsvikten på 95 var ok men inte alls klockren. Därefter fick jag underkänd på andra stöten, 100 kg. Eftersom jag inte hade något att förlora höjde vi till 103 kg. Och shit vilket tungt lyft. Först blev det en Mathias-vändning, dvs att jag helt enkelt satt med vikten i botten. TUNGT! Stöten var ok men jag var lite spagetti i kroppen men lyckades ändå spänna till och fick godkänt! HURRA! :D
Så efter två svenska rekord, 103 kg i stöt och 181 kg sammanlagt, är jag riktigt nöjd med tävlingen.
 
Imorgon är det dags för Carita Hansson att tävla. Det såg riktigt lätt och snabbt ut på träningen idag så hon kommer lyfta kanon imon.
 
Det har varit så galet roligt här. Och till alla er som får chansen att åka på Universiaden, gör det!
 
 
Ryck 78 kg. 
 
Svenskt rekord stöt, 103 kg!