Angelica femma på EM!!!

Angelica gjorde ett mycket bra EM och nådde sin bästa placering någonsin då hon blev femma i klass -58kg.
Hon inledde med att klara 85kg i ryck, sedan missade hon 87kg innan hon satte det i tredje försöket, nytt svenskt rekord i ryck!
Därefter blev det en ganska lång väntan inför stötarna där Angelica gick in på 110kg men missade överstöten. Hon gjorde ett omförsök och då satt vikten där utan problem. I sista lyftet begärde Angelica 114kg, vilket skulle visa sig vara den vikt som krävdes för att ta en bronsmedalj i delgrenen stöt, men tyvärr hamnade hon på tårna i vändningen och fick släppa ned stången.
Men femma på EM är verkligen inte dåligt, stort grattis önskar alla dina klubbkamrater!!

Snart är det EM

Imorgon börjar EM i tyngdlyftning i norska Förde. I år ställer Sverige upp med ett stort gäng, sex damer och två herrar. Anledningen till att det är så många damer är att Svenska tyngdlyftningförbundet försöker att få en lyftare inkvalad till OS, och detta kan man göra genom att samla poäng som ett lag. Hela den kvalproceduren är så komplicerad att jag inte tänker försöka förklara den, men vi skall försöka få en plats till OS. I slutändan är det dock SOK som bestämmer om man får skicka någon till OS...
 
Först ut i EM är Mossebergs egen Angelica Roos. Jag har ingen riktig koll på vilket EM det är för henne, tredje eller fjärde är nog. Hur som helst så tävlar Angelica på tisdag den 12/4 kl 16.25 och det sänds på Eurosport! Tror även att det skall finnas någon slags sändning på nätet, åertkommer om jag hittar någon sådan. 
Angelicas träning har gått väldigt bra den senaste tiden och känner sig stark och stabil i lyftningen. Så vi håller tummarna för henne på tisdag. 
 
De övriga lyftarna för Sverige är:
Patricia Strenius som lyfter i klass 63A, sänds på Eurosport 16.30 13/4
Carita Hansson i klass 69A, sänds på Eurosport kl 16.25 14/4
Stefen Ågren i klass 105C 14/4
Josefin Reiser i klass 75B 15/4
Paula Junhov-Lindberg  och Angelica Bengtsson i klass 75+ 15/4
Ragnar Öhman klass 105+C 15/4
 
Fullständiga startlistor hittar ni här: http://ewcforde2016.no/schedule/