Åh vilken underbar dag!

Det sägs att underbart är kort men så är inte fallet när det kommer till tyngdlyftningstävlingar, de tar en jäkla lång tid skall jag säga er. Men nu är vi hemma i Gbg igen så nu skall ni få en uppdatering om hur det har gått. 
Först och främst så skickade vi in Angelica i bastun så fort vi kom fram till Jönköping, enligt de nya reglerna som Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tagit fram så får man inte väga mer än 2% över den viktklass som man vill gå i om man skall försöka kvala till ett mästerskap. Angelicas gräns var 58.9, hon vägde 59.05. Sjutton minuter senare kommer hon ut, ganska röd i ansiktet men några hekto lättare, vågen stannade på 58.75 och hon kunde försöka lyfta till sig ett EM-kval.
 
När tävlingarna började så hade de delat upp tävlingen så att klass 53/58 och 63 gick i första gruppen, och de andra tyngre tjejerna fick vackert vänta på sin tur. 
Tror ni att Angelica lyckades att kvala till EM? Jajamän, hon visade ingen ringrostghet trots att hon inte tävlat sedan SM. 75-80-83 sattes utan några som helst problem och nu behövde hon 102 kg i stöt för att fixa kvalet. Hon gick in på 95 som klarades superlätt, hon höjde direkt till 102 och även den vikten pangade hon dit utan problem. Sedan avstod hon sista lyftet, riktigt nöjd över att ha grejet kvalet redan i första tävlingen. Stort grattis, nu skall du få åka och uppleva det oerhört turisttäta landet Georgien..
 
Therese hade bantat ned sig till klass 58 och siktade även hon på att kvala, men inte till EM utan till SM. Hon gick in på 49 i ryck, inga problem. Sedan blev det en bom på 51 kg innan den vikten fixades snyggt i sista. Nu behövde hon klara 64 kg i stöt och det pangade hon dit redan i första fösöket. Sedan flög även 66 kg upp innan 68kg blev för tungt. Stort grattis till både SM-kval och nya personliga rekord i alla tre grenarna. 
 
Bland de lättare tjejerna så hade vi även Ulrika, hon fick till fina sittryck idag och både 58kg och 62kg, vilket det sista innebar tävlingspers, flög upp utan problem. Sedan höjde hon till 65kg men det blev för tungt idag. I stöt gick hon in på 80kg vilket hon klarade med lite svaj i armarna. När hon sedan skulle vända 83 så kom hon inte upp i vändningen utan det blev en bom, i tredje lyftet så kliver då en förbannad Ulrika upp på podiet. Och stämplar dit 83 i en supersnygg styrkevändning, stöten for upp den med av bara farten. Så även Ulrika fick pers i alla tre grenarna och är även hon inkvalad till SM nästa år.
 
 
Sedan var det dags för Johanna, hon fick med sig två ryck med 50kg som bästa resultat. Sedan hade hon också blivit sugen på att slå pers så hon gjorde två stycken i stöt, först 65 och sedan 67kg. Jättekul!
 
Erika hade stor revansch att utkräva efter den mindre bra tävlingen hon gjorde senast och man kan lugnt säga att hon fick den. Tre klarade ryck, 60-63-65, där både 63 och 65 var pers. I stöt så blev det först en bom på 80kg innan hon fick ordning på grejerna och pangade dit både 80 och 85kg. Även detta var ett personligt rekord för Erika. Mycket roligt och även hon är inkvalad till SM i Sundsvall nästa år.
 
Annika har lite svårt att sätta pers då hennes pers är lika med de svenska rekorden i klass 75, men man kan ju alltid sätta svenska veteranrekord och det var precis vad hon gjorde idag. Hon klarade alla rycken med 83kg som bäst, riktigt grymt. När hon sedan klarade 95kg i stöt så slog hon även det svenska veteranrekordet sammanlagt. Hon försökte två gånger på 100kg men idag blev det för tungt. Men nya rekord är alltid kul, och självklart kan även vår Anka kvittera ut en SM-biljett till nästa år. 
 
Rebecka fick ett litet återfall i sina ryck och lyckades bara med att få med sig ett klarat lyft, 68kg. Hon var sedan grymt laddad till stötarna där hon gick in på 90kg, och bommar överstöten. Nu kunde man nästan se lågorna som sköt ut ur ögonen på henne, in på podiet igen, upp med 90kg och sedan höjde hon till 95kg vilket skulle vara pers med två kilo. Vändningen var inga problmen men överstöten, den hamnade inte bara lite på framkant, den hamnade mycket på framkant! Men med en dåres envishet så lyckades hon väga in vikten och fick lyftet godkänt, nytt pers i stöt och ett kilo pers sammanlagt. Och gissa vad? Hon är också kvalad till SM!
 
 
 
Så här bra och glada tjejer det finns i Mosseberg. Och nu undrar ni såklart hur det gick i själva GM, I klass 58 så kom Therese på första plats. Angelica vann klass 63 och blev samtidigt bästa dam, i samma klass kom Ulrika på tredje plats. I klass 69 vann Annika och Erika kom på andra plats. I klass 75 vann Rebecka och Johanna kom på tredje plats. Så detta var en dag då tjejerna från Mossebergs satte massvis med pers, svenska rekord och kvalade in till mästerskap, inte illa!
 
Sedan var det dags för killarna i klass 77 men de lyckades tyvärr inte hålla samma fina trend som vi tjejer lyckades med. 
För Johan tog det slut ganska snabbt när han bommade ingångsvikten i ryck tre gånger, han valde sedan att avstå sina stötar. 
 
Anton satte 105 i ryck stabilt och försökte sedan på det nya perset 112kg två gånger, han var nära men det ville sig inte riktigt idag. Han gjorde sedan en repris på rycken när han körde stöt, 130kg klarades lätt i första lyftet. Sedan missade han överstöten på 140kg och i sista försöket så missade han vändningen på 141kg. 
 
Men en kille som ville hålla tjejernas trend igång var Antons storebror Jonas. Han pangade dit tre godkända ryck med 100kg som bästa resultat! Pers med åtta kilo och för första gången hade han tresiffrigt över huvudet i ryck, inte illa!.I stöt så gick han fram som en maskin och både 119 och 125kg flög upp. I sista försöket gick han på 130kg för att även han försöka kvala till SM, vändningen klarades lätt men tyvärr så ville sig inte stöten. Men en grymt bra tävling ändå av Jonas som fick med sig silvermedaljen medan Anton tog hand om guldet. 
 
 
Imorgon är det dags för alla våra herrar i klass 85/94/105/105+ att försöka leva upp till trenden som vi tjejer ovh Jonas har satt, vi hejar på er här hemifrån, gör oss stolta!
 

Kommentera här: