Damernas tävling på tisdag

Yes, på tisdag är det dags för damerna att äntra lyftarpodiet som i detta nu håller på att byggas ihop i Halsmtad Arena, jag har sett lite bilder därifrån och det ser riktigt proffsigt ut! Kolla in bilderna här:http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTyngdlyftningsforbundet/Hem/Klubbrum/SMTyngdlyftning/Nyheter/SM-arenanbyggsupp/
 
Jo som sagt damerna, tävllingen börjar även på tisdag kl 11 och vi har Mossebergare ganska tidigt i tävlingen. Det finns ingen anmäld i klass 48 så tävlingen börjar med klass 53kg där Lena är anmäld. Men i tyngdlyftning är det så lurigt att man måste inte tävla i den viktklass man är anmäld i, man får väga över och gå i en högre viktklass. Däremot så får man inte vara anmäld i en viktklass och väga mindre. Så beroende på vad Lena väger så tävlar hon antingen i 53kg eller 58 kg, och i 58kg-klassen så har vi också Angelica.
Här har vi alla anmälda i klass 53 och 58kg.
Damer klass 53 kg    
Linda Tham 1985 Mockfjärds AK
Lena Berntsson 1978 Mossebergs AK
Frida Bessner 1989 Stockholms AK
Jessica Lindhér 1980 Malmö LK
     
Damer klass 58 kg    
Sara Ghavami 1985 Sandvikens AK
Emma Enberg 1996 Mariestads AIF
Angelica Roos 1989 Mossebergs AK
Sofia Enoksson-Rito 1985 Allmänna SK
Hanna Ögren 1997 IFK Umeå
 
 
 
Direkt efteråt så kommer Stina-Maria att tävla i klass 63 kg. Stina tog förra året silver i klass 69 men denna gång siktar hon på guld i 63:an, hon har till och med kört extra biceps för att vara beredd att köra sin segergest. Hon får framförallt hårt motstånd från Helena Hugosson från Stockholms AK.
Damer klass 63 kg    
Stina-Maria Sandgren 1995 Mossebergs AK
Mia Tibell 1984 Stockholms AK
Helena Hugosson 1983 Stockholms AK
Elin Nilsson 1999 Sörby BoIS
 
 
 
Så var det bara jag kvar, klubben tungviktare. Klass 75kg är ett riktigt getingbo med många tjejer som lyfter ungefär lika mycket. Förra året kom jag sist i ryck, vann guld i stöt och kom fyra sammanlagt. Karin Engström som vann klassen i vintras kom tvåa i både ryck och stöt men vann guldet sammanlagt så det kommer att bli en jämn tävling, lita på det!
Damer klass 75 kg    
Josefin Reiser 1990 Sundsvalls AK
Emma Wennerström 1994 Kalmar AK
Anna Sörkvist 1983 Mariestads AIF
Julia Högberg 1992 Mariestads AIF
Rebecka Holmqvist 1989 Mossebergs AK
Josephine Amedro 1990 HAK/Greppet
Matilda Samuelsson 1989 Jönköpings AK
Karin Engström 1983 Stockholms AK
 
 
Men som sagt, bara för att man är anmäld i en klass betyder inte att man måste tävla i den. Det är först efter invägningen på tisdag morgon som man vet vilka man verkligen möter. Inom tyngdlyftningen är det inte bara att man skall försöka lyfta så mycket som möjligt. Det är ett rävspel utan dess like! Det gäller allt från invägning, till ingångsvikter till höjningar i sista sekund så att en annan lyftare kanske får göra två lyft irad. Så det gäller att hela tiden vara ett steg före, men samtidigt får man inte glömma av att man skall in och lyfta också. Inte undra på att man är helt slut efter en tyngdlyftningstävling.
 
Glöm nu inte att man kan följa damernas tävling live på SVT play från kl 11.00
Dessutom kan man följa både herrarnas och damernas tävling via: http://bambuser.com/channel/EvaHelgesson
 
Självklart siktar vi på att bli bästa SM-klubb i år igen. Vinner vi detta så är det fjärde året i rad! Så håll tummarna för oss vad än i vårt avlånga land ni befinner er är ni snälla.
Mossebergs AK, bästa SM-klubb anno 2010
 

Kommentera här: