Mosseberg bästa klubb på SM

Nu är SM precis över och Mossebergs AK vann pokalen för bästa klubb för sjunde året i rad! 
 
Vi hade 12 deltagare anmälda,  fört ut var Philipe Ferreira Rodrigues och Anäs Hamdani som gick i klass -62. Anäs klarade 65 kg i ryck och 88 i stöt vilket slutade i en åttonde plats. Philipe fick tyvärr inget resultat i ryck men tog en bra revansch i stöt när han stötte 111 kg vilket innebar att han fick med sig en silvermedalj. 
 
Sedan var det dags för Alexander Edqvist i klass -69 som var i en strålade lyftarform Han satte dit alla rycken med 97 kg som tyngsta vikt vilket gav ett brons. I stöt klarade han 120 kg vilket också gav en bronspeng. I den sammanlagda tävlingen fick han såklart också med sig en bronspeng. 
 
Sist ut den första dagen var Irina Zubritskaya i klass -58 kg. Hon gjorde en stabil instats på sitt första SM och fick med sig 58 kg i ryck och 68 kg i stöt vilket gav en sammanlagd tiondeplats. 
 
Dag 2 inleddes med vår bästa lyfterska Angelica Roos som för dagen gick i klass -63. 
Hon har varit grymt sugen på att lyfta 200 kg sammanlagt och hon lyckades äntligen! Genom att klara 87 kg i ryck och sedan 113 kg i stöt hur enkelt som helst. Hon lyckades även att vända 117 g och var ytterst nära at även klara överstöten, nästa gång sitter den, Angelica blev även bästa dam under SM med sina 275 sinclairpoäng. 
 
Efter Angelica var det dags för Viktor Blomberg i klass -77, han fick tyvärr inte ut hela sin förmånga i ryck utan fick bara med sig ungångsvikten 103 kg. Det gick bättre i stt där han klarade 127 kg. Viktor slutade på en åttondeplats sammanlagt. 
 
Därefter var det dags för klass -85 kg där vi hade två lyftare anmälda, Martin Rothwall och Daniel Sjöberg, Nu kom tyvärr inte Martin till start då han drabbades av ett brustet blodkärl i handen redan på uppvärmningen. 
Daniel kunde dock tävla och han gjorde en mycket bra tävling trots att han har haft mycket prblem med en diskbuktning i ryggen. Han tog silver i delgrenen ryck med resultatet 120 kg och sedan krigade han till sig ett brons i stöt genom att klara 145 kg i sista försöket av samtidigt väga betydligt mindre än de andra som klarade samma vikt. Även han fick med sig en bronsmedalj sammanlagt. 
 
Sist ut denna andra tävlingsdag var Erika Green som gjorde en bra tävling men som inte hade det riktiga flytet med sig. Hon lyfte 71 kg i ryck vilket gav ett brons samt 93 kg i stöt vilket också gav ett brons. Hon hade chansen att vinna silver i bägge dessa grenar genom att ta 72 i ryck och 95 i stöt men det ville sig inte idag. Erika fick även hon med sig en bronspeng sammanlagt. 
 
Tredje dagen av tävlingarna inleddes för Mossebergs del med damernas klass -75kg där vi hade två tävlande, Mimi Pelling och rebecka Holmqvist. Mimi gjorde comeback efter en knäskada och var inte riktigt tillbaka på samma nivå som innan skadan. Men hon gjorde en fin tävling, fick med sig fyra klarade lyft, 60 kg i ryck och 72 kg i stöt. Med dessa reultat så placerade hon sig på en tiondeplats sammanlagt. 
Rebecka fick tyvärr bara med sig ingångsvikten 70 kg i ryck vilket gjorde att hon låg ganska långt bakom de andra i sammandraget inför stötarna men där skulle hon ta revanch. Efter att ha klarat 91 kg, missat 95 kg i andra så höjde hon till 97 kg i sista för att vinna guld i stöt och ett brons sammanlagt. Och den taktiken gick hem. Hon satte stöten och vann därmed delgrenen stöt och kom trea sammanlagt. 
 
Sist ut av alla Mossebergare var Mathias Bergman. Han inledde stabilt med att klara två ryck, med 140 som bästa reultat och fick då med sig en bronsmedalj. I stöt gick det lite knackigt då han har haft problem med en handled och fick därmed bara med sig 160 kg vilket också det innebar en bronsmedalj. Han vann också bronsmedaljen i det sammanlagda resultatet. 
 
Ryck:
Brons: 3st (Alexander, Mathias, Erika)
Silver: 1 st (Daniel)
Guld: 1st (Angelica)
 
Stöt: 
Brons: 4 st (Alexander, Daniel, Erika, Mathias)
Silver: 1 st (Philipe)
Guld: 2 st (Angelica, Rebecka)
 
Sammanlagt:
Brons: 5 brons (Alexander, Daniel, Erika, Rebecka, Mathias)
Silver:
Guld: 1 guld (Angelica)
 

Kommentera här: