Sista stora tävlingen för året avklarad

Japp, så är det. Götalndsmästerskapen är över och det är är troligen också tävlingssäsongen 2013. Förra året drog vi i Mosseberg ihop en egen liten jultävling i December, kanske blir något liknanade i år? Men som sagt, nu är det fokus på gårdagens Götalandsmästerskap. 
Först ur var damerna:
Therese Johansson fick resultaten 45/60. Äntligen fick hon till rycken på tävling och 60 kg i stöt var pers med två kilo. Dessutom var det sammanlagt pers med sex kilo! Fantastiskt. Det blev en andraplats för Therse på GM.
Erika Green fortsätter att sätta pers i varenda tävling, tänk om man själv kunde lyckas med det. 51kg i ryck och 72 kg i pers var nya bästanoteringar. Dessutom frivände hon 75 kg som om det vore papper men stöten blev lite knas. Det blev även för Erika en andraplats på GM.
Rebecka Holmqvist var snubblande nära att klara nytt pers, 67kg i ryck. Jag hade vikten uppe men fick det underkänt med 2-1. Mycket tveksamt enligt både mig och andra, men men. I min viktklass så ryckte Aida Almasi 68 kg, vilket gjorde att hon hade en ledning på sex kilo inför stötarna. Där fick hon som 84 kg som toppnotering. Då återstod det bara för mig att höja till 90kg för att vinna på lättare kroppsvikt. Första försöket blev pannkaka men det andra gick vägen efter lite dans både framåt/sidledes/sick-sack över podiet. En förstaplats på GM.
Angelica Roos visade att hon är en av Sveriges bästa lyfterskor. Hon vägde in i klass 63 på GM, hon går in på 79 kg i ryck, bara ett kilo från personligt rekord. Andra försöket satt som en smäck, sedan höjde hon till 82 kg där hon fick till ett så högt drag att stången gick runt. I stöt klarade hon både 98/102kg som ingenting. Då höjde hon till 105 kg, där vändningen kom på framkant men hon redde upp det och pangade dit överstöten. Tangerat svenskt rekord i stöt klass 63 men en kroppsvikt på 58.9kg! Dessutom var det pers i stöt med två kilo och sammanlagt pers med 174kg. Självklart så vann hon även GM.
 
 
 
 
Sedan var det dags för herrarna och först ut var:
Alexander Edqvist som gjorde en grym rycktävling, tre godkända lyft med 83kg som toppnotering, pers med ett kilo i ryck! I stöt fick han två godkända med 105 kg som bäst, tyvärr blev 107kg för tungt, en vikt som skulle inneburit nytt pers.
Viktor Blomberg hittade inte riktigt flytet idag och tog sin ingångsvikt i ryck, 97kg först i tredje och sista försöket. I stöt blev det två godkända lyft med 122 kg som slutresultat. En andraplats på GM för Viktor.
Andreas Johansson hittade precis som Viktor inte riktigt rätt idag och fick bara ett godkänt lyft på hela tävlingen, nämligen 100 kg i ryck. Stötarna är Andreas akilleshäl och här blev det tyvärr tre bom. 
Patrik Morelius gjorde en mycket stabil tävling och klarade 110kg i ryck, han var även nära på nya perset 116 kg. I stöt flög 140 kg upp medans 150 kg blev för tumgt idag, men det märks att han är på gång och Patrik vann klass 85kg. 
Jimmie Johansson hade ett SM-kval i sikte och han gjorde jättebra ryck med 110kg som bästanotering. Pers med fem kilo. I stöt klarades 125 kg utan problem, sedan kom en höjning med 10kg för att försöka klara kvalet men det blev lite för tungt idag. Men det finns många chanser kvar att klara kvalet. Jimmie kom tvåa på GM efter Patrik.  
Martin Rothwall som gjorde ett så fantastiskt DM för en månad sedan fick inte alls till det idag utan bommade alla sina tre försök på 123 kg i ryck och avstod sedan stötarna. 
Johan Jacobsson har precis som Jimmie SM-kval i sikte och efter ett klarat ryck på 117 kg, så krävdes det 153 kg i stöt. 143 kilo flög upp och likaså de två vändningarna på 153 kg med stötarna ville sig tyvärr inte idag heller. Men han fick med sig en guldmedlaj från GM.
Knut Strand lyckades för första gången på tävling sätta det första rycket, 95kg. Och det verkade vara ett framgångsrecept för sedan for 101kg upp av bara farten i försöket efter. Pers med massa kilo och framförallt, ett kilo mer än vad Sam Wernerson har gjort. Intern fajt dem emellan. I stöt flög 115 kilo upp i andra försöket och det trodde vi alla att 125 kg också gjorde i sista försöket men domarna hittade något att anmärka på så det blev tyvärr underkänt. Men en mycket bra tävling och en andraplats för Knut på GM.
Sist ut av alla var Mathias Bergman och vilken tävling han gjorde. Han bommade första rycket men sedan var bara klarade lyft för herr Bergman. 136kg i ryck och 166kg i stöt! Pers över hela linjen, vinst på GM och över 325 sinclairpoäng. 
 
 
 
För en gångs skull så vann faktiskt inte Mosseberg Lag-damtävlingen utan det gjorde Mariestads AIF tack vare att de hade en dam mer till start. Men vi vann Lag-herrtävling och det var ett glatt men trött gäng som begav sig hem till Göteborg efter av kul, men lång tävlingsdag i Mariestad. 
 
Gött Mos som vi säger i Göteborg!