Stiltje i tyngdlyftningssverige

Nog för att det inte finns många tävlingar i tyngdlyftning över sommaren  i vanliga fall men den här sommaren är extrem. För när sommaren väl är över så finns det inte så många tävlingar kvar. I vanliga fall så finns det SM i December men eftersom det redan har varit så är det nästan bara DM och Götalands kvar, känns lite tomt.
Lena och Angelic har kvalat in till VM och sedan finns det nog några andra från Mosseberg som kan bli aktuella för Finnkampen som går senare i höst. Årets Nordiska Mästerskap kommer nog för första gången på länge inte innehålla någon från Mosseberg, eftersom tävlingen är lagd på Island så skickar man bara en kvinna/man från Sverige. Men vi har några juniorer som har ett JSM/JNM att se fram mot.
 
Så vad gör vi nu hela sommaren då? Tro inte att vi bara ligger och latar oss i solen. Nu är det den "tråkiga" träningen som gäller. Massor med styrkeövningar som press/knäböj/drag/marklyft. Allt för att vi skall komma ut starkare till hösten och kunna bättra på våra personliga rekord i ryck och stöt.
 
Om vi sammanfattar säsongen så här långt så ser vi att det har varit ett mycket bra Mossebergsår:
  • Mossebergs AK blev bästa SM-klubb
  • Mossebergs AK vann Lag-SM för både damer och herrar. Första gången någon klubb lyckas med det!
  • Två lyftare i form av Angelica och Lena inkvalade till VM i Polen.
  • Angelica är efter Universiaden den dam i Sverige som gjort mest poäng genom tiderna i Sverige, 257 poäng. Det är även första gången som Angelica är rankad etta i Sverige.
  • Lena har satt två svenska rekord i klass 53kg.
  • Angelica har satt så många nya svenska rekord att jag inte riktigt har koll på hur många de är. Vad jag dock vet är att hon har gjort 79kg i ryck och 103kg i stöt. Och då skall ni veta att hon har ryckt 80kg, men det gilldes inte som svenskt rekord då det inte fanns behöriga domare. Inte dåligt att ha personligt rekord som är högre än det svenska rekordet.
  • Mosseberg fick hela fem individuella svenska mästare på SM i Halmstad. Anton Hilmersson, Martin Rothwall, Lena Berntsson, Angelica Roos och Stina-Maria Sandgren. Dessutom fick vi tre silver i form av Jonas Hilmersson, Richard Markeng och Rebecka Holmqvist.
  • Det har satts oräkneliga antal personliga rekord. Men den som har varit värst tror jag är Mathias Bergman. I februari gjorde han 130/160 vilket var pers i allting, men han nöjde sig inte med det utan även 135 kg i ryck flög upp under SM.
  • Under landskampen mellan Sverige-Norge-England så bestod alla fyra seniorer av Mossebergare i form av Lena, Angelica, Martin och Mathias. 
Och året är som sagt inte slut än. Den här listan kommer nog att kunna fyllas på med ännu mer bra prestationer av Mossebergare. Så håll ut!