Sammanfattning av omgång 3

Omgång 3 av damernas elitserie anordnades av Mosseberg i stort samarbete med Mariestads AK. Ovärdeligt för oss att slippa åka hela vägen till Stockholm igen utan klarade oss undan på en bilresa på två timmar.
Först ut var damernas andralag som var kraftigt försvagat då vi fick klara oss utan Erika, Johanna och Therese. Istället bestod laget av Rebecka, Minna och Emma. De två sistnämnda gjorde tävlingsdebut och de gjorde det snyggt. Eftersom det var första tävlingen så blev det tävlingspers över hela linjen för dem. Rebecka ville inte vara sämre utan satte ditt 73 i ryck och 94 i stöt. Pers med tre kilo i ryck och två kilo sammanlagt. Dessutom kom hon över den "magiska" gränsen 200 poäng. Mossebergs andralag slutade på en tredjeplats i division 3.
 
Elitserielaget bestod av Annika, Anglica och Ulrika.
Ulrika var först ut och hon fick med sig ett nytt pers i ryck, 66kg och ett sammanlagt pers med 151kg. 
Annika fick lite känningnar i ryggen under tävlingen så hon kunde inte gå för fullt i stötarna men fick ändå med sig 95 kg. Innan hade hon klarat 80kg i ryck. 
Angelica som skall tävla på EM den 13:e April hade som mål att klara sex lyft och ta sig upp till sina tänkta ingångsvikter på mästerskapet. Denna taktik fungerade utmärkt och hon klarade alla lyft. Laget fick ihop 687 poäng och Mossebergs AK vann elitserien!!
 
 
 
Med i Mariestad var också Mossebergs andralag för herrarna. Precis som med damlaget var det kraftigt försvagat och de kom bara till start med fyra lyftare istället för sex. Jimmie, Farshad, Andreas och Robert. Det blev inga superlyft för någon av killarna men de lyckades skrapa ihop tillräckligt med poäng för att knipa andraplatsen i division 3. 
 
Herrarnas elitserielag var även denna omgången och lyfte i Stockholm och tyvärr var det väl ingen som gjorde någon topptävling. Även här hade laget "försvagats" av en del sjukdomar och förhinder så poängen blev inte så hög som man hade velat. Dessutom fick Martin en utbomning i ryck så där tappades det många poäng. 
Men laget lyckades trots denna lite sämre omgången behålla andraplatsen i tabellen och är även det klart för LagSM som går i slutet på April. Var tävlingen skall gå av stapeln är dock väldigt ovisst just i skrivande stund. 
 
 
 

Kommentera här: