Dan före dan.

Jajamän, dagen före SM-tävlingarna drar igång så är det faktiskt
Patrik Morelius 26-års dag!
 
Patrik kom till Mosseberg 2009 (har jag för mig) då han flyttade ned från Falun. Det visade sig snabbt att han passade in i vårat dåraktiga gäng med sin enorma kunskap om tyngdlyftning och sitt väldigt stora intresse för ormar! Jag vet inte exakt hur många han har där hemma på Hisingen men det är många! Bl.a. har han en olivpyton som heter Olivia, så göteborgshumorn har han tagit till sig.
 
 
 
Patrik i ett av sina terriarium
 
Ja förutom ormar så är tyngdlyftning Patrik stora intresse och han har en enorm kunskap. Det är till och med så att han många gånger har bättre kunskap än vad Staffan har om olika lyftare och vad de gjorde för resultat. Mycket imponerande!
Patrik har många favoritlyftare men den favoriten nummer 1 måste ändå vara Andrei Chemerkin. Han lägger upp otaliga bilder och klipp på denne lyftare och efter ett klarat lyft på träningen så kan det komma ett utrop: CHEMERKIN! Då vet man att lyftet var bra.
 
 
Hur är Patrik som tyngdlyftare då? Jo han är grym! Han är en av många mossebergare som är stabil på över 300 poäng och ligger högt på sverigerankingen. Det är ingen överdrift om jag kallar honom för stötspecialist. Har han väl klarat vändningen så sitter stöten nästan alltid där. Jag har för mig att hans pers i stöt är 153kg och i ryck är det 114kg. Så det finns lite att jobba på i rycken men det tror jag kommer alldeles säkert. Patrik var också en del i det herrlag som vann LagSM-guldet för några veckor sedan.
 
 
Vi får önska Patrik en trevlig födesledag och hoppas att han kan ge sig själv några försenade födelsedagspresenter i morgon i form av pers och sm-medaljer.