Nu börjar tävlingarna igen!

Efter SM så har det varit ett ganska så långt tävlingsuppehåll men nu börjar det så smått att smyga igång igen. Idag så anordnade vi en liten resultattävling i Crossfit Fysikens lokaler och det kom tre damer och tio herrar till start. Tanken var att det skulle vara några deltagare från Crossfiten också men de fick tydligen stora skälvan när de insåg att de skulle tävla så alla drog sig ur,.
 
Damerna var som sagt först ut och det var Therese, Ulrika och Johanna som kom till start.
För Johannas del så var det första tävlingen någonsin och hon var grymt nervös. Efter att missat de två första lyften på ingångsvikten 42 kg så satte hon dit det i tredje och sista. I stöt gick det bättre från början och 60 kg klarades i fösta försöket. Hon höjde till 63 kg men drog i bältet så det blev ingen lyft. I tredje lyckades hon vända 63 kg men tyvärr missade hon stöten. Men nu är debuten avklarad i alla fall, så nästa gång går det säkert bättre! 
 
Therese fick med sig 47 kg i ryck, sedan blev det de klassiska missarna fram/bak på de två sista försöken på 49 kg. Men i stötarna gick det bättre och hon slog nytt pers med 63 kg! Hon hade även uppe 65 kg men det var tyvärr lite svajigt i armarna. 
 
Ulrika var ju med på SM men hon har haft en liten spärr i huvudet som gjort att så fort det blir tävling så har hon gjort styrkeryck/vändningar istället för att sätta sig ned så hon var med på denna tävlingen för att träna på att göra sittlyft på tävling. Och vilka sittlyft det blev! 50-54-57 klarades lätt i rycken där de två sista var pers. I stötarna gick det lika bra och 70-76-80 klarades de också. Två nya pers i stöt och det sammanlagda rekordet krossades med massor med kilon! Hon fick ihop hela 185 sinclairpoäng idag, även det pers med fyra poäng. Lyftarsverige får se upp, för den här tjejen är väldigt lik en viss Angelica Roos när det kommer till kroppstyp, smidighet, tävlingspsyke och det har ju gått ganska bra för Angelica..
 
 
 
I herrtävlingen så hade vi hela tre nybörjare. Farshad, Wilmer och Eero.
Farshad fick med sig fyra klarade lyft, 65-85, han hade även uppe 90kg men han gjorde ett typiskt nybörjarmisstag och släppte ned stången innan domaren sagt "ned". Men nu har han lärt sig det. 
Wilmer skall vara med på JSM om två veckor så detta var ett bra genrep inför det. Att han dessutom klarade alla sex lyften och satte pers i ryck med fyra kilo och i stöt med tre kilo bådar gott inför JSM, 
Eero satte pers på träningen i söndags i stöt med 135kg, idag blev det inte lika tungt men 130 kg fick han med sig. Dessutom 97 kg i ryck och han fick dagens högsta herrpoäng, 272.07.
Alexander hade också han genrep inför JSM och det såg väldigt bra ut i ryck, två klarade lyft med 97kg som bäst. I stöt fick han inte alls ihop det och det blev 105kg idag. 
Tian Fu hade rekordslakt av stora mått idag. Det tidigare tävlingsperset i ryck var 80 kg, idag gick han in på 91! Han klarade alla rycken med 102 kg som bäst. Dock fick han inte riktigt till det utan fick bara en stöt på 110 kg med sig. Han vände både 117 och 120 men stötarna vill sig inte, bara att träna lite mer. Det sammanlagda perset ökades från 190kg till 212kg, tänk om man själv kunde klara det.. 
Andreas hade också han det lite knöligt med stötarna, han fick 115 kg godkänt först i tredje och sista. Men innan dess hade han klarat alla rycken med 100kg som bäst. Även han slog tävlingspers med massor, tjugo kilo i ryck och fem kilo i stöt. Killarna har tränat på bra under sommaren. 
Knut var sugen på pers så efter att ha klarat 105 kg i ryck så gjorde han en tiokilos höjning till 115, men det ville sig inte idag. Däremot pers i stöt, 140 kg klarade han, vilket var pers med fem kilo på tävling. 
Jonas har satsat på friidrotten den här säsongen men ville göra en tävling nu när det fanns chans i Gbg. Han hade lite teknikproblem i rycken och i sista försöket smällde han dit 90, i ett styrkeryck. I stöt blev det 118 kg. Han vände både 125 och 126 lätt men vikten ville inte stanna kvar ovanför huvudet
Sam hade en riktig skittävling om man får uttrycka sig så. Han klarade 92 kg i ryck och det var allt som klarades idag. Han vände 115/117/118 men han fick gardin efter varje resning. Och alla ni som någon gång har fått det efter en vändning vet hur svårt det är att klara av en stöt efteråt. 
 
Riktigt kul med tävling och vi som var funktionärer/åskådare från klubben blev alla riktigt sugna på att tävla så när det blir DM den 4/10 kommer ni förhoppningsvis att få se på grrejer. Men först och främst så siktar vi in oss på Annikas VM som går av stapeln på måndag, där hoppas vi på många klarade/tunga lyft!