Fitnessfestivalen

Nu är Fitnessfestivalen över och oj vad mycket folk det var som ville prova på lyftning. 
 
Vi som höll i det var Angelica, Martin, Mathias, Rebecka och Anton från Mosseberg. Men huvudansvaret hade Cilla och Fia från Eskilstuna som hade gjort ett riktigt bra arbete med montern och alla grejer som var där. Sedan var förbundskapten Jim också på plats samt den nyblivna silvermedaljören Carita fanns på mässan under lördagen. 
 
Vi vi hade uppvisning i hur tyngdlyftning fungerar, folk fick prova på att lyfta och så fanns det en stöt-tävling också. Killarna skulle stöta 25 eller 35% mer än sin kroppsvikt och tjejerna skulle greja kroppsvikten. Det var en hel del som klarade detta och då fick man presentkort hos Adidas. Först av alla att vinna var vår egen Viktor från Mosseberg. Även Rickard, Jonas och Ulrika gick därifrån med varsitt presentkort. Ullis passade på att sätta pers i stöt, 85kg, grattis! 
 
 
På tal om pers, Carita visade bra form även eftre EM och satte dit 95 i ryck och 115 i stöt. Hon försökte på persen 100/120 men det ville sig inte. 
När Angelica hade uppvisning i stöt så körde Anton samtidigt ryck. Det hela utspelade sig till en hård kamp som slutade med att de lyfte lika mycket men Angelica vann på lättare kroppsvikt. Vikten som de båda fick upp var 110kg. Tangerat pers för Anton i ryck och tangerat svenskt rekord för Angelica i stöt!! Helt otroligt bra lyft av båda två.