Omgång 1 avklarad

Damerna var som sagt i Mariestad och trots att inte alla gjorde en topptävling så fick vi ihop 661 poäng vilket räckte till att gå upp i topp i tabellen. 
Rebecka fick bara två godkända lyft, som tur var ett i varje kategori, 67 i ryck och 90 i stöt. Annika gjorde oss alla lite nervösa när hon klarade 78 kg i ryck först i sitt sista försök. I stöt fick hon upp 95 kg och vände även 100kg. 
Angelica ryckte 81kg, missade 85. I stöt fick hon upp 105 kg innan hon gick på svenskt rekord, 111kg, men hon fick inte till tajmingen i vändningen så rekordet klarade sig ett tag till. 
 
Nytt för i år är vi även har ett andralag för damerna och i det laget lyfte Ulrika, Therese och Erika. Man kan lugnt säga att Ulrika hade prickat toppformen, alla sex lyften klarades och persen bara haglade. Hon slutade på 65 kg i ryck, 85 kg i stöt och 202 poäng sammanlagt, så till nästa omgång lär hon vara med i elitlaget. 
Erika tangerade sitt pers i stöt, 85kg, och hade uppe 88kg ovanför huvudet men fick underkänt för efterpress. 
Therese gjorde exakt samma som Erika och tangerade även hon sitt pers i stöt med 66 kg. Sammanlagt fick andralaget ihop 552 poäng och ligger på en tredjeplats i division 3, inte illa för ett andralag att få ihop så många poäng. 
Dessutom så var Johanna och Viktor med tävlade. Johanna fick till ett tävlingspers i stöt, 68 kg. Viktor gjorde sin första tävling på länge efter en mängd skador och han lyckades pricka in kvalgränsen till SM i klass 69, stort grattis till kvalet Viktor! 
 
 
 
Dessutom så tävlade även herrarna i elitserien under lördagen men där gick det lite knackigare. Herrlaget bestod av Anton, Mathias, Martin, Patrik, Robert och Andreas J. Jag har faktiskt inte koll på vad alla fick för resultat men jag vet att deras lagpoäng blev 1654 poäng, trots att det tyvärr blev en utbomning i ryck. Så till nästa omgång så satsar vi på att alla skall få något godkänt samt att de småskavanker som en del killar dras med skall hinna läka. 
 
 
Även herrarna har ett andralag och denna gång representerades de av Wilmer, Rickard, Farshad, Andreas E, Jimmie samt Knut. Jag har inte sett några individuella resultat från den här tävlingen heller men att de leder sin tabell är i alla fall glasklart.