Högsta lagpoängen av alla

När det väl drar ihop sig till att möra de andra damlagen i Elitserien så visade vi i Mosseberg vilket grymt lag vi är. Vi fick den högsta poängen av alla lag, 637. Samt att det är den högsta pängen som något lag har lyckats att samla ihop iår. Men vi hade verkligen inte en stor segermarginal, ASK fick ihop 632 poäng och leder Elitserien sammanlagt eftersom att de innan tävlingen hade ett försprång på 14 poäng. Men det är en omgång kvar så det finns möjlighet att komma ikapp.
 
Rebecka och Stina åkte som sagt tåg upp till Stockholm vilket gick väldigt smidigt och vi kom fram till Bosön precis i tid till invägningen. Sedan åt vi en snabb lunch på Bosön innan det var dags för tävlingen. 
Stina var först ut och hon var säkerheten själv idag, trots missat sistalyft på uppvärmningen så klarade hon sex lyft på tävlingen. Tangerat pers i ryck med 68kg och snubblande nära sitt personliga rekord i Sinclairpoäng. 199,50 som hon fick igår är bara några tiondelar från vad hon gjorde som bäst förra året. 
Sedan var det dags för Rebecka som trots att hon varit sjuk till och från under två veckor visade upp en fantastisk form i ryckmomentet. 64 kg i första flög upp, sedan slarvades 68kg bort i andra försöket men i tredje försöket gick det vägen. I stöt blev det 88kg, ingen riktig höjdare direkt. 
Sist ut var Angelica som har varit i Eskilstuna och laddat inför EM så det var inte meningen att formen skulle vara på topp idag och det var den väl inte riktigt heller. Det blev fem klarade lyft, 80kg i ryck och 104kg i stöt. Framförallt så var stötarna hur lätta som helst. Jag tror att det svenska rekordet i klass 58 kan få sig en väldig skjuts uppåt på EM. 
 
 
 
Det var en väldigt rolig tävling och det var fantastisk kul att träffa alla andra damlyftare. Och kvalitén på tävlingen var inte dålig, det var personliga rekord till både höger och vänster. 
Vi vill tacka Stockholms AK för en bra arrangerad tävling. Arne Norrback som åkte ända från Sandviken för att vara domare för oss. Sist vill vi också tacka Richard Nilsson för att han skjutsade oss hela vägen från Bosön till Stockholms Centralstation. Många tack!
Nu laddar Angelica inför EM om tre veckor och vi andra tar sikte på nästa elitserieomgång som går på Stinas födelsedag faktiskt. 
 
Herrarnas elitserieresultat får jag koll på först idag och de övriga Mossebergarna är just nu i Mariestad och siktar på att lyfta tungt. Lycka till!

Kommentera här: