Medaljregn över Mosseberg!

Det kom fem Mossebergare till start på NM och de åkte hem med varsin medalj. Först ut var Lena i klass 53 som gick en tuff omgång mot Christina Ejstrup från Danmark. Lena ledde med tre kilo efter att ha klarat 67kg i ryck. I stötarna fick hon med sig 77kg medan Christina klarade 80kg och vann på lättare kroppsvikt.
 
Därefter var det dags för Angelica att tävla i klass 63kg. Om vi tyckte att Lena hade en tuff match om medaljerna så var det ingenting mot vad Angelica och Anna Everi utkämpade. Både Anna och Angelica klarade 84kg i ryck, vilket är tangerat personligt rekord för Angelica. I stötarna så kunde Angelica i egenskap av lättare kroppsvikt gå på exakt samma vikter som Anna vilket innebar att de båda klarade 105kg i sista försöket och Angelica blev nordisk mästarinna på sammanlagt 189kg. Hon blev dessutom bästa dam på Nordiska med 261.77 sinclairpoäng.
 
Sedan var det dags för Anton och han var sannerligen på lyftarhumör. Det blev ett nytt personligt rekord i ryck med hela 108kg. I stötarna blev det 130kg, personligt rekord sammanlagt med 238kg och han slutade på en tredjeplats. Han fick dessutom ihop hela 321.55 sinclairpoäng.
 
Näst på tur var Martin som inte riktigt kunde ladda om efter sin fantastiska tävling som han gjorde på LagSM. Det blev 123kg i ryck och 145kg i stöt. Men det räckte till en bronspeng även för honom.
 
Sist ut av alla Mossebergare var Annika som nästan var i lika bra form som på LagSM, hon fick med sig 80kg i ryck och 95kg i stöt men hon fick liksom Angelica med sig en guldmedalj hem från Nordiska.
 
Dessutom så är det en lagtävling på Nordiska och den vanns av Mossebergs AK! Grymt jobbat tjejer. Eller, grymt jobbat av alla Mossebergare såklart. Nu är det bara att ladda för nya stordåd, om en månad så är det faktiskt så att individuella SM i Borås redan är avklarat.
 
Två Mossebergare, Mathias och Angelica har dragit iväg på ytterligare ett landslagsläger, den här gången i Tyskland. En hel vecka skall de vara borta, det hade man önskat att man fick vara med på. Bara att lyfta mer helt enkelt. De är där tillsammans med förbundskapten Jim Gyllenhammar, lyftarna Carita Hansson, Cornelia Hansson, Stefan Ågren och Andreas Fransson, Dessutom så är maskoten Max och allt-i-allon Cilla med.
 
PS. Carita Hansson tar massor med snygga bilder som jag lånar lite, dessutom så driver hon en egen blogg, om ni inte har kikat på den så gör det nu: http://caritahansson.com/

Kommentera här: