2014 började riktigt bra

Inte mindre än fyra nya svenska rekord blev det för Angelica igår under trenationskampen mellan Sverige, Norge och England. Hon gick in på 78 kg i ryck som klarades utan problem, sedan höjde hon till 81 kg men drog runt stången. Till tredje lyftet höjde hon till 83 kg, en vikt hon klarat på träning, men igår så hamnade stången på framkant och damp ned.
Men hon laddade om till stöten och 100kg klarades i första försöket. Därefter höjde hon till 104 kg vilket skulle innebära nytt svenskt rekord i stöt och sammanlagt i klass 58kg. Hon fastnade lite i botten på vändningen, kämpade sig upp och pangade dit stöten. Till sista lyftet höjde hon till 106 kg och nu hände det grejer! Perfekt vändning och perfekt stöt, nytt svenskt rekord igen i stöt samt sammanlagt med 184 kg!
Angelica blev dessutom bästa dam med en poäng på 259,57, hennes högsta någonsin, precis före den andra svenskan Carita Hansson som fick ihop 253,96 poäng.
 
Martin Rothwall hade tyvärr inte en lika bra dag, han gick in på 120 i ryck som klarades lätt. Det gjorde även 124 innan 126 kg blev för tungt. I stötarna gick han in på 150 som inte var några som helst problem. Men sedan kom problemen på 155, två jättelätta vändningar men tyvärr blev bägge stötarna på framkant så det var omöjliga att hålla kvar.
 
Sammantaget så kom Sverige på en andraplats efter England i år igen, men den här gången var marginalen mycket mindre, endast 12 futtiga poäng skiljde det upp till förstaplatsen.
 
Hela det svenska laget inklusive coacherna. Bilden har jag tagit från Carita Hanssons blogg, som jag definitivt tycker att ni skall gå in och läsa. Ni hittar den på www.caritahansson.wordpress.com

Kommentera här: