Nia i Europa!

Angelica inledde EM på bästa sätt genom att sätta svenskt rekord redan i första lyftet, 80kg i ryck. Hon höjde sedan till 83 kg som också klarades. I sista försöket höjde hon till 85kg vilket hon drog runt, så det var inte för tungt men tajmingen saknades.
I stöt hade Angelica begärt 104kg i första lyftet. Uppvärmningen hade gått kanon och 100kg bara flög upp. Men väl inne på podiet så blev det lite knas. Vändningen klarades utan problem men stöten ville sig inte. Hon valde att gå på samma vikt igen och nu gick det bättre. 104kg klarat och nytt svenskt rekord sammanlagt med 187kg, en ökning med tre kilo. Till sista lyftet så höjde hon till 107kg vilket skulle vara ett kilo över det gällande svenska rekordet. Än en gång så klarade hon vändningen fint men stöten ville sig inte. 
 
Angelica var lite besviken över att stötarna inte gick så bra, men när man sätter svenskt rekord i ryck med fyra kilo och sammanlagt rekord med tre kilo så går det inte att vara helt missnöjd. Vi är självklart superstolta över vår grymma Mossebergs-tjej och önskar ett stort rungande GRATTIS! 
 
Ps. Kan du ta med lite av värmen och solen från Israel så vore det väldigt snällt. DS
 
Glöm nu inte att det finns en svenska till som skall vara med på EM. På onsdag klockan 15.25 svensk tid så lyfter Carita Hansson från Allmänna SK. Vi håller tummarna för en del svenska rekord och en framskjuten placering även för henne. 

Kommentera här: