Ja må han leva, ja må han leva

Ja må han leva uti hundrade år, javisst ska han leva, javisst ska han leva ja visst ska han leva uti hundrade år.
Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!
 
Ja han fyllde såklart inte 100 år men lik förbaskat är det Viktor "Vicke-Vire" Blombergs födelsedag idag.
Viktor är före detta fotbollsspelare och boxare som en dag dök upp på klubben. Det visar sig att han är en tredje generations tyngdlyftare. Hans morfar Willy hängde mycket på klubben förr i tiden och hans farbror Rustan är gammal lyftare som gjort comeback i år för att tävla med Mossebergs veteranlag.
 
Baksidan av Viktor
 
Det här med att göra saker och ting i generation verkar vara något som går i arv hos familjen Blomberg. När han inte tränar så jobbar han som plåtslagare. Jag vet att både hans pappa och farbror gör det samma.
 
Eftersom att Viktor är gammal boxare så har han drillats i hopprep-hoppandets ädla konst och det är imponerande att titta på. Nästa gång så måste jag filma och lägga ut här på bloggen så ni där hemma kan ta fram repet och börja öva.
 
En elak axel har hindrat honom lite inom tyngdlyftningen men 2012 så begav sig Viktor, Anton och Alexander iväg på JSM och lustigt nog så tävlade de allihop i samma viktklass, 69 kg. Det slutade med att Viktor tog hem silver i ryck, stöt och sammanlagt. Nu skall vi bara se till att kroppen slutar bråka så kommer vikterna på stången att öka, var så säkra!
Här är ett klipp från sommaren 2012 då han stötte 115kg på träning. http://www.youtube.com/watch?v=RnaFq8HYPMo&feature=youtu.be
 

Kommentera här: