Träningsläger på Teneriffa

Tyngdlyftningsförbundet hade ordnat ett träningsläger på Teneriffa mellan den 1-8/12. Från Mosseberg så hakade de två bloggskribenterna Rebecka och Angelica på och åkte tillsammans med naprapaten Gabriel från Landvetter tidigt på söndagsmorgonen. På Teneriffa så mötte vi upp Carita Hansson, Sofia Enocsson-Rito, Helena Hugosson, Oskar Svensson, Mikael Larsson och Viktor Drougge. Med som ledare var förbundskaptenen Jim Gyllenhammar, hans sambo Cecilia Nilsson, deras tre månader gamle son Max och Sveriges senaste OS-medaljör i tyngdlyftning, Hans Bettembourg.
 
Veckan började med regn de två första dagarna men sedan var det sol rakt igenom som gällde. (Att vi missade stormen Sven i Göteborg gjorde inte saken sämre) Och när vi inte svettades vid poolen så lyfte vi vikter så det bara sjöng om det! Åtta lyftpass på fem dagar samt ett allmänt fyspass där det var cirkelträning inne i gymmet samt fem stycken backlopp som genomfördes under mycket pust och stön. Snabbast upp för backen var såklart Angelica, rena rama maskinen. På vår vilodag så fixade Hans fram två taxibilar som körde oss till vulkanen Teide som ligger mitt på ön. Efter en timmes körning, en timmes kö och en skakig linbanetur så befann vi oss uppe på toppen, ca 3300m.ö.h. Det var väldigt häftigt att åka från 24 grader till -1 grad på bara några timmar, väldigt tunn luft var det dessutom där uppe och man fick dra djupt efter andan när man gick i trapporna. Men en kul upplevelse var det.
 
Vi fick till många bra lyftarpass där Angelica finslipade tekniken framförallt i början av lyften, jag jobbade mycket på draget i sittvändningarna då jag har en tendens att klippa stången för tidigt ned på låren. Dessutom så pressade jag och Angelica varandra att köra tyngre treor/femmor i knäböj än vad vi både gjort tidigare.
 
Runt omkring oss så var det många tunga och fina lyft. Carita satte t.ex. nytt träningspers i ryck, 90kg. Sofia ryckte pers i ryck 60kg och Gabriel fick specialträning av pressmästaren Hans och 85kg fick han upp på andra försöket.
Sammantaget kan vi säga att det var ett mycket, mycket, mycket bra och roligt läger och förbundet får gärna ta initiativ till fler sådana här läger. Som avslutning kommer här en hel hög med bilder som jag har hämtat från alla möjliga som var med på lägret. Grymt jobbat/fotat allesammans!
 
 
 
 
 

Kommentera här: