GM dag 2

 
Idag var det de tyngre pojkarnas tur att försvara den göteborgska äran i Jönköping och det gjorde det med en äran, de fick med sig en hel del bra resultat. 
Först ut var klass 85 där vi hade tre deltagare. Andreas Johansson hade tyvärr ingen bra dag och fick tre bom i ryck på ingångsvikten, han fortsatte dock med stötarna och fick snyggt dit 120kg i första försöket innan 125 blev för tungt idag. 
Vår andre Andreas, med efternamnet Eriksson, hade lite mer flyt och fick dit 98kg i ryck. Sedan blev det två bom på nya persvikten 103kg. Han klarade precis som sin namne sedan 120 kg i första försöket men sedan blev det två bom på 120kg. 
Sist i viktklassen var vår nye lyftare, den gamle storlyftaren Arne Larssons kusinbarn, Daniel Sjöberg. Han visade ingen nervositet för att för första gången tävla i Sverige utan pangade dit med hela 126kg i ryck vilket var nytt personligt rekord. I stöt så fick han med sig 145kg, vilket är fem kilo under pers, men det blev ett sammanlagt pers med 271kg totalt och hela 328 sinclairpoäng. Det blev dessutom soklar seger i klassen, Andreas knep bronsmedaljen på lättare kroppsvikt. 
 
 
Sedan var det klass 94 där vi hade fyra deltagare, tyvärr blev det en väldigt kort tävling för Jimmie som fick en körare i armbågen på rycken och avstod sedan vidare tävlan. Hoppas det inte är något långvarit. 
Wilmer hade ingen superdag i rycken och fick bara första lyftet på 70kg godkänt. Men han hade en desto bättre stötdag och klarade för första gången 100kg på tävling, stort grattis. 
 
Rickard Gustafsson gjorde comeback efter ett långvarigt tävlingsuppehåll och fick med sig 100kg i ryck. Sedan fick han världens flyt och klarade alla sina tre stötar med 132kg som bästa reaultat. Om jag inte är helt ute och cyklar så kan det vara personligt rekord för honom, det är i alla fall i närheten. 
 
Martin lyckades sätta sig själv i en lite krånglig sits när han bommade de två inledande rycken, men han höll ihop nervarna och satte dit 124kg i sista försöket. I stöt fick han med sig sin ingångsvikt, 150kg, därefter blev det bom på 156kg och 160kg. En guldmedalj blev det även till Martin. 
 
 
 
Sedan var det dags för de tunga pojkarna och här hade vi en som var riktigt tävlingssugen. Han heter Farshad och klämde i med sex klarade lyft, riktigt riktigt bra gjort! Både 88kg i ryck och 100kg i stöt var nya pers så det sammanlagda rekordet krossades och flög all världens väg. Grattis Farshad!
 
Vi hade även Knut iklassen och han har inte riktigt fått rycken att stämma på träning och tyvärr blev det likadant idag på tävlingen, men han fick med sig ingångsvikten 105kg. I stöt så klarade han både 135kg och 140kg, men missade tyvärr 145kg som skulle inneburit tävlingspers. 
 
Vi får inte glömma Mathias Bergman, han var också tävlingssugen och pangade dit alla tre rycken med perset 145kg som bästa resultat. Med det resultatet så slog han tränare Staffans bästa reultat i ryck, mycket viktigt. Sedan var han sugen på att sätta alla tre lyften i stöt också men han slarvade i överstöten på 170 kg så hans bästa reultat blev 165kg. Men jag är ganska säker på att 310kg sammanlagt är personligt rekord och han fick ihop 329 sinclairpoäng och blev därmed utsedd till bäste herrlyftare på GM. Stort grattis Matte. 
 
Om det är någon som är sugen på att se några av alla våra lyft i slowmotion så filmade Johan många av dem, här hittar ni från dag 1:https://www.youtube.com/playlist?list=PL84-3JdVCsC6awcOt6Pa8sL4mM2POUMK-
Här är från dag 2:https://www.youtube.com/playlist?list=PL84-3JdVCsC4iAAIvwhRBdenwCOqDSbjy
 
Vi vill såklart också tacka Jönköpings AK för en väl arrangerad tävling, vi hade det grymt kul! 

Kommentera här: