Vila innebär inte alltid vila

Det har nu gått lite mer än två veckor sedan en av årets viktigaste tävlingar för många av mossebergarna. De flesta har haft någon typ av "vila" från lyftningen under de två veckorna. Nästa vecka drar träningen igång igen och vi börjar träna mot nästa mål.

Att vila innebär dock inte att man under två veckor ska ligga på soffan, äta godis och titta på film (även om man självklart gärna gör det också). De flesta har någon form av aktiv vila för att hålla igång kroppen.
Därför tränar flera av oss lite annan sorts träning nu, vi får lite variation och får "vila" huvudet lite. Det varierar säkert från person till person vad man behöver eller tror är rätt.
Vi är ett gäng som kommer försöka köra lite friidrottsträning ungefär två gånger i veckan framöver. Vi kör hopp, intervaller, koordinationsträning, kulkast m.m. Det är riktigt roligt och vi tror att det är ganska nyttigt och att det kommer att gynna oss alla i lyftningen.
Däremellan har det tränats allt från spinning till "vanlig" lyftarträning.
Vi tror att det kan vara bra att någon gång ha någon typ av viloperiod, både fysiskt och mentalt, för att ladda om och komma tillbaka piggare och mer sugen på att lyfta tunga vikter än någonsin!

Självklart solar och badar vi däremellan och har en riktigt härlig sommar!
 
 
 
 

Kommentera här: