Det var friidrotts-SM i helgen

Detta var en konstig rubrik undrar ni, har jag kommit till fel blogg? Varför skriver hon om friidrott? Jo det gör jag för att Lena Berntsson som lade av med friidrotten för ganska exakt ett år sedan blev sugen på att börja springa igen när hon upptäckte att SM skulle gå i Göteborg. Hon började med att träna sprint igen en gång i veckan för att nära inpå tävlingen öka dosen till två gånger i veckan.

Det verkade vara en alldeles lagom träningsdos, i försöket rusade hon fram till heatseger och vann på 7.60 sek vilket var en förbättring av hennes tidigare svenska veteranrekord. I semin gick det lika bra och hon sprang in på samma tid och kvalificerade sig för finalen.
Väl i finalen visade Lena vilken fantastisk idrottskvinna och tävlingsmänniska hon är. Hon rusade i mål på 7.51 och tog högst osannolikt en bronsmedalj!! Helt fantastiskt och egentligen helt omöjligt, men inte om man heter Berntsson. Efter loppet var hon själv alldeles förvånad men såklart väldigt, väldigt glad. Nu laddar hon om inför de Norska Mästerskapen i tyngdlyftning som går av stapeln andra helgen i Mars. Stort grattis än en gång Lena!

Kommentera här: