Toooooooooooooon

Nog för April är en vanlig födelsedagsmånad i Sverige men nu börjar det bli löjligt, ännu en dåre fyller år och denna dag så gratulerar vi Anton Hilmersson på 21-årsdagen!
 
Anton kom till Mosseberg via friidrotten som så många andra av oss andra. Han var otroligt nog diskuskastare innan, något som Staffan tycker är väldigt roligt. Men väldigt snabbt så började resultaten inom tynglyftningen att komma så då gick han över till att bara bli tyngdlyftare. Snabbt blev han juniormästare, uttagen till ungdoms/juniorlandslag och numer är han tvåfaldig svensk seniormästare i tyngdlyftning och en viktigt kugge i det herrlag som precis vunnit elitserien.
 
En liten Anton på UNM 2009
 
Jag vet inte riktigt hur det det kom sig men det är inte så många av oss som säger Anton utan vi kallar honom rätt och slätt för Ton. Eller Tooooooon om man känner för det.
Ton är en citatmaskin av yttersta kaliber. Vi har haft väldigt roligt åt hans citat som kanske inte är helt och fullt genomtänkta alla gånger men ytterst roliga.
 Här kommer några exempel:
  • "När skall vi träna nu på söndag när man ställer om klockan? Skall vi träna kl 3 efter den gamla eller nya tiden"?
  • Efter SM-silvret 2011 så skulle Anton svepa det sista ur en flaska mousserat vin men med mindre framgångsrikt resultat varav detta sades "Fy fan! Bakslag rätt upp i näsan."
  • På samma lag-SM skulle Anton dela rum med två andra ur herrlaget och Ton hade en briljant plan för hur de inte skulle störa varandra när det var dags att lägga sig: "För att inte störa varandra så tycker jag att vi skall andas i takt"
  • Martin kom på en "lek" som de skulle köra. Den gick ut på vem som kunde titta rakt in i solen längst utan att blinka, varav Anton självsäkert säger "Det vinner jag! För jag har ett system, man kisar när man tittar in i solen så behöver man inte blinka"
  • Något som inte är ett citat men som är värt att nämna är att ibland låter det som om Anton talar i en burk.
 
 
1 morgan:

skriven

Love it

Kommentera här: